Hlavní obsah

Tipy dne

Novinky, Jiří Tlučhoř, Jaroslav Špulák,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec a moderátor Robert Sättler uvádí, co ho v poslední době zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou román Jiřího Hanibala Blýskaní na časy a album skupiny Yeah Yeah Yeahs.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Tipy herce a moderátora rádia Olympic Roberta Sättlera

Čtu: Stále se vracím ke všem knihám, které napsala Sanaya Romanová a Duane Packer. Deepak Chopra, Caroline Myssová a LaUna Huffinesová - to jsou další moji oblíbení autoři. Teď jsem ponořen do knihy Poutník od Paula Coelha.

Poslouchám: Tak to opravdu záleží na rozpoložení a náladě. Sarah Brightmanovou, Madonnu, Nicka Cavea, Hanu Hegerovou, ale i Vivaldiho a Mozarta. Teď i poslední věci od Müllera, Špinarové a Filipové.

Viděl jsem: Uvědomuji si, že jsem nebyl pěkně dlouho v kině a to jsem chodíval každý týden. V živé paměti mám úžasný film Moulin Rouge.

Surfuji: Vždycky když mám splín, tak si otevřu www.orindaben.com .Tyhle stránky změnily můj pohled na svět.

Yeah Yeah Yeahs: Fever To Tell

Podobně jako mladičká americká trojice Yeah Yeah Yeahs vyhlížela v sedmdesátých letech skupina Blondie. Také inklinuje k punku, ale má obrovský popový potenciál a zdatnou zpěvačku Karen O. Nebojí se alternativy, nabízí momenty k pousmání i k "vyšilování". Je nesmírně dynamická, žádný úsek na desce neznamená konec, protože má stále co nabídnout. Proto je jedenáct skladeb nesmírně vyrovnaných. Vždy pod korbou kvílivé kytary, živých i automatických bicích a s pozoruhodným zpěvem navrch.

Universal Music, 37:28Jiří Hanibal:

Blýskání na časy

Ústřední postavou nového společenského románu Jiřího Hanibala (1929) je dynamický politik Pavel First, úzkostlivě dbalý cti vlastní i své rodiny, hrdý na osobní vzestup, jehož dosáhl během uplynulých 14 let: z právníka v okresním městě až do parlamentu. Spolu s ním jsou v knize zachyceny dobově příznačné typy dalších občanů rozličného věku i sociálního postavení: ambiciózní podnikatel, dále pak někdejší básník - dnes finančně zajištěný restituent, znejistělý reemigrant, který stále váhá, zda by se neměl do zahraničí znovu vrátit, bývalá šéfredaktorka ženského časopisu, cítící se z politických důvodů jako novinářka profesionálně vyřazená. Lidé individualizovaní svými vlastnostmi, ale až na jediného - poctiví a slušní, jakých je v národě většina.

Šulc a spol., 312 stran

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám