Hlavní obsah

Tipy dne

Novinky, Alex Švamberk, František Cinger, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební tipem dne je přímý přenos koncertu Českého klarinetového kvarteta, pořad věnovaný rock´n´rollu a literáním Kášovy medicínské historky.

Článek

Koncert ze Senátu

České klarinetové kvarteto vystoupí v pátek 14. února od 22 hodin v přímém přenosu v pořadu Koncert ze Senátu. Na programu bude mít soubor nejen vážnou hudbu, když zazní Ricercar del nono toto, ale také jazzový standard Dave Brubecka Rondo a la Turk. Dále bude na programu Sladké dřevo Karla Růžičky a Schulhoffovy Esquisses de Jazz.

ČT 2, 14. února, 22.00

Legendy rock´n´rollu

Pořad přibližuje fenomén rock´n´rollu, který se zrodil v 50. letech. Nepředstavuje jen jeho velké hvězdy, jako byli Bo Diddley, Chuck Berry nebo zpívající pianista Jerry Lee Lewis. Nezapomíná ani na umělce, kteří byli stylem ovlivněni, jako byl Ray Charley nebo v polovině 60. let soulový zpěvák James Brown. A zmiňuje i bluesmana B. B. Kinga, představitele stylu, který rock´n rollu předcházel.

ČT 2, 14. února, 23.35 hodin

Svatopluk Káš: Medicínské historky

Syn zakladatele kocourkovských učitelů, dvacet let působící na neurologii v Motole a dvacet let na neurologii v Kolíně, vydává další humorné svědectví z lékařského života. Prochází ordinacemi praktických lékařů, zubařů a dalších specialistů, a všude vidí důvod k zasmání. )

"Tak, paní kolegyně, už tady máme jaro. Dnes ráno jsem našel na Karlově první prezervativ," pravil vládce pražské pitevny své kolegyni. Nebo z Teplicka: "V mládí jsem měla nohy do x, teď je mám zase do o." "Jaké byste je chtěla mít?" "Nečitelné, pane primáři."

Není to jen sbírka vtipů, ale lidský místopis konkrétních lékařů, kteří kdy kde působili. Ještě než se dostali do situace jako jeden z nich: "Kolegové, já někdy zaklepu na dveře u skříně a chvilku čekám, jestli se neozve: Dále! Ale vždycky marně."

Motto, 214 stran, 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám