Hlavní obsah

Tichá dohoda se vrací pod novým jménem 2Wings

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poprvé od natáčení alba Válcovna vkusu s.r.o. v březnu roku 1998 se v nahrávacím studiu sešla celá kapela Tichá dohoda včetně zpěvačky Blanky Šrůmové. Trio hudebníků z Tiché dohody vedené Danem Šustrem pod hlavičkou 2Wings podpořila klavírem a vokálem v živé verzi skladby The Rainmaker a v jedné dosud utajované bonusové nahrávce. Řekl zpěvák a kytarista 2Wings Dan Šustr.

Článek

2Wings na začátku července natáčeli v klubu La Fabrik studiové jamsessiony, které mají dát základ plánovanému novému albu a bonusům pro Blu Ray Disc. Nový nosič Blu Ray Disc, na který se vejde větší množství dat a ve větší kvalitě rozlišení než na DVD, si první zájemci budou moci koupit v září.

Blu-ray Disc s názvem Overseas Pilots obsahuje plnou verzi stejnojmenného debutového alba skupiny 2Wings, třicetiminutový dokument, videoklipy, audio a video bonusy, 11 fotogalerií s 308 fotografiemi, jejichž autorem je Karel Šuster, a další dokumenty zejména o Danu Šustrovi.

2Wings pracují na novém albu

2Wings aktuálně pracují na novém albu, akustické verzi svého prvního CD Overseas Pilots. V rámci studiových jamsessionů si 2Wings pozvali i další bývalé členy kapely Tichá dohoda Mikoláše Nopa a neoficiálního pátého člena Tiché dohody, saxofonistu a klávesistu Karla "Zuba" Švába.

2Wings jsou novým projektem kytaristy, skladatele a producenta Dana Šustra. Indie-pop-rockovou skupinu Tichá dohoda založili v roce 1986 Daniel Šustr s bubeníkem Jiří Šimečkem, baskytaristou Zdeňkem Mackem a kytaristou Janem Hájek. Název vznikl dle románu Elii Kazana Tichá dohoda.

V roce 1989 na pěvecký post nastoupila Blanka Šrůmová. V sestavě s ní vytvořila skupina všechny své dosud vydané desky Chci přežít (1990), Underopop (1992), UnplugGag (1993), "untitled" (1994), La Décadance (1995), Válcovna vkusu s.r.o (1997) a Největší hity (1998). Po osobním rozchodu s Danem Šustrem přešla Blanka Šrůmová na sólovou dráhu.

Reklama

Související témata:

Související články

Ivo Jahelka: Příběhy přibývají

Zpívající právník Ivo Jahelka si vytvořil umělecké renomé již před více než dvěma dekádami, nicméně nápady a především chuť házet do jednoho ranku justiční...

Saruman zazpíval ve Varech Prodanou nevěstu

Britský herec Christopher Lee (86), známý jako představitel Sarumana ze série Pán prstenů nebo kardinálova zloducha Rocheforta ze Tří mušketýrů, se ve čtvrtek...

Výběr článků

Načítám