Hlavní obsah

Thom Artway: Sziget byl obrovský zážitek

Právo, Barbora Olšanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písničkář Thom Artway vystoupil letos na legendárním týdenním festivalu Sziget v Budapešti v jeho závěrečný den, tedy 14. srpna. Celotýdenní tropická vedra ale přinesla na úterý bouřku, která koncert jediného českého zástupce ukončila. Thom Artway celou situaci vyřešil s nadhledem a z festivalu si odváží pozitivní dojmy.

Foto: Lucie Levá

Thom Artway brzy vydá druhé album.

Článek

Na festival jste dorazil den před svým vystoupení. Čím vás překvapil?

Na Szigetu jsem byl vůbec poprvé a jsem mile překvapen. Organizace byla bezchybná. Návštěvníci byli dobře naladěni. Ano, v den našeho koncertu již byli značně unavení, ale pořád v dobré náladě. Pestrost hudby byla obrovská. Můžete řádit u velkého pódia, nebo si odpočinout u jazzu. My si s kapelou připravili svižnější festivalový set, který měl šlapat od začátku do konce. Bohužel jsme ho nestihli dohrát.

Ano, váš koncert v polovině přerušily prudká bouře a déšť. K tomu od začátku vašeho vystoupení foukal silný vítr. Jaký z toho máte dojem? 

Hráli jsme do posledního okamžiku, než vypadl proud. Nástroje jsme měli promočené, ale nedali jsme se. Cítili jsme také velkou podporu českých fanoušků, kteří vytvořili krásnou atmosféru. Když už počasí nedovolilo dál hrát na pódiu, seběhli jsme za zbylými diváky pod stromy a deštníky a zahráli jim dvě písně unplugged. Přijali nás skvěle a byl to obrovský zážitek.

Hudebníci často nemívají čas stihnout koncerty ostatních kapel také proto, že se soustředí na svůj. Máte přesto nějaký hudební zážitek z programu festivalu? 

Přijeli jsme až v předposlední den festivalu, kdy jsme si spíše prohlíželi areál a u každého pódia jsme zůstali jen chvilku. Po koncertě jsme si zašli na The War On Drugs, a to mě bavilo nejvíc z toho, co jsem měl příležitost slyšet a vidět.

Zanedlouho vyjde vaše nová deska deska All I Know. Jaké s ní máte plány?

Absolvuju k ní české turné a chystám i koncerty v zahraničí, ať už jde o showcaseové festivaly nebo malé kluby.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám