Hlavní obsah

The Tiger Lillies představí písně o pobytu v Praze v devadesátých letech

– Praha

Britské trio The Tiger Lillies věnující se systematicky lidským pokleskům, padlým ženám, opilým námořníkům nebo smutným klaunům vystoupí tento pátek a v sobotu v pražském divadle Archa s doprovodem orchestru Berg, Koncert původně plánovaný na 14. května 2020 byl opakovaně odkládán kvůli pandemii.

Foto: Divadlo Archa / Andrey Kezzyn

The Tiger Lillies

Článek

The Tiger Lillies vedení zpěvákem, akordeonistou a klavíristou Martynem Jacquesem na počátku devadesátých let působili v Praze, kde hrávali po různých klubech a hospodách. Na divoké doby vzpomínali v programu Bohemian Nights, jehož koncertní provedení bylo zachyceno na tři roky starém albu Devil´s Fairground, Tomu sice nechybí nostalgie, umocněná orchestrem, ale pořád má patřičnou syrovost typickou pro písně kapely.

Před premiérou v roce 2018 řekl k tématu písní Jacques Novinkám: „Napsal jsem album ze svých vzpomínek na pobyt v České republice Je to o časech, kdy jsem byl v Praze, a o mých vzpomínkách na počátek devadesátých let.“

The Tiger Lillies zahrají s orchestrem a zavzpomínají na Sodomu a Gomoru v Praze

Kultura

Písně vznikly ve spolupráci se skladatelem Michalem Nejtkem, který se postaral o aranžmá. Původně měla trio doprovázet Jihočeská filharmonie, ale nakonec s The Tiger Lillies hrál orchestr Berg.

Reklama

Výběr článků

Načítám