Hlavní obsah

The Fray: soundtrack k nočnímu seriálu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká pop-rocková parta The Fray přišla s druhou, bezejmennou řadovou deskou. Naplnila ji nekonfliktní hudbou, která snad uspokojí příznivce Jamese Blunta a podobných středoproudových romantiků.

Článek

The Fray vznikli v Denveru v roce 2002. Debutem How To Save A Life z roku 2005 si vydobyli první  komerční úspěch a cesta do médií byla otevřena. Také novinka se prý prodává dobře a v rádiích rotuje singl You Found Me.

Deska je založená na piánu, nepříliš výrazné elektrické kytaře a zpěvu frontmana Isaaca Slada, který se pohybuje v prostoru typicky pop-rockovém s občasným falzetem a táhlými refrény. V něčem je i sympatičtější než zmíněný Blunt, minimálně tolik nekňourá. Jeho hlas je ale tuctový, a i když se snaží odstiňovat jemnější emoce, poněkud tomu chybí hloubka.

The Fray napodobují náladu balad REM nebo U2, což se jim daří tak na 50 %. Chybí tu malá špetka oné těžko definovatelné kvality, která odlišuje špičkové muzikanty od zástupu celkem dobrých, zkrátka osobitost. Znějí však přijatelně pro komerční rádia a televizi, a tak není žádným překvapením, že jejich písničky doprovází seriály jako Grey's Anatomy a One Tree Hill.

The Fray: The Fray, Sony BMG 2009

Reklama

Výběr článků

Načítám