Hlavní obsah

The Doors se vracejí. Tentokrát v kinech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultovní kapela The Doors se na pódia vrátit nemůže, protože frontman Jim Morrison i uctívaný klávesák Ray Manzarek jsou mrtví. Do kin se ale dostává remasterovaný záznam koncertu Live At The Hollywood Bowl z roku 1968.

The Doors: Live at The Bowl'68 Special Edition

 
Článek

The Doors se pro mnohé fanoušky stali symbolem šedesátých let. Byli záhadní a sexy, pluli mimo mainstream (po dobu své existence třeba nikdy nedostali cenu Grammy), ale na druhou stranu byly některé jejich songy chytlavé.

Manzarek se setkal s Morrisonem v roce 1965. Tehdy byl Jim spíše básníkem než rockovou hvězdou. Ve skutečnosti chtěl vždycky hlavně psát, jeho idoly byli spisovatelé, ale osud rozhodl, že se stane jednou z největších rockových legend.

Foto: Aerofilms

Jim Morrison

V kapele hráli ještě kytarista Robby Krieger a bubeník John Densmore a jejich slavné hity Break On Through to the Other Side, Riders on the Storm a Light My Fire můžete slýchat i po padesáti letech. Řada světových i českých skupin také nahrála jejich coververze. Morrison zemřel v roce 1971 v Paříži a Manzarek v roce 2013.

Koncert, který vstoupí do kin 4. listopadu, byl natočen 5. září 1968. The Doors tehdy propagovali své třetí album Waiting For The Sun. Hudbu doplňují rozhovory s Johnem Densmorem, Robbym Kriegerem a manažerem The Doors Jeffem Jampolem, které byly natočeny exkluzivně pro velká plátna. Záznam bude rovněž poprvé k dispozici v nezkrácené délce.

RECENZE: Je jedno, co měl Kundera k snídani

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám