Hlavní obsah

Televize Harmonie odstartovala vysílání pro diváky nad 45 let

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádná politika, žádné zprávy, žádný bulvár. Kratší pořady o bydlení, zdraví, cestování a životním stylu proložené hudebními bloky s českými písničkami, o kterých si diváci nad 45 let mohou říct: tohle se hrálo, když jsem byl malý.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zpěvačka Petra Černocká (vlevo) bude na TV Harmonie uvádět svůj pořad Siesta a bývalá hlasatelka ČT Marie Tomsová rady pro domácnost nazvané Karusel (kolotoč).

Článek

Tak zhruba vypadá v kostce vysílání nové televize Harmonie, která po zkušebním vysílání odstartovala naplno. Naladit si ji ale můžete zatím jen na počítači (www.harmonietv.cz) nebo v kabelové síti společnosti Planet A a jejich partnerů.

„Jsme dostupní pro 200 tisíc domácností v Česku, většinou ve velkých městech a v bytových domech. Z toho polovina domácností je v Praze. Do konce roku počítáme s výrazným rozšířením pokrytí,“ prohlásil na představovací úterní tiskové konferenci ředitel televize Jiří Heger.

Dodal, že nehodlají být televizí jen pro seniory, ale pro „starší a pokročilé“, pro lidi nad 45 let. „Podle naší analýzy je to silná divácká skupina, která upřednostňuje pořady klidné, neagresivní a nekonfliktní,“ řekl Heger.

Televize hodlá vyžít z příjmu z teleshopingových patnáctiminutových bloků a z klasické reklamy. Své pořady zde budou mít zpěváci Petra Černocká, Milan Drobný, bavič Václav Upír Krejčí, moderátorka Marie Tomsová nebo herec Pavel Trávníček a další.

Harmonii TV bude provozovat telekomunikační družstvo CoopTV, které tvoří sedm spoluvlastníků. Mezi jinými Heger (rovněž teleshoppingová firma Tena), Martin Kroh (Stavební bytové družstvo Praha) nebo ředitel a spolumajitel Planet A Martin Havrda.

Reklama

Výběr článků

Načítám