Hlavní obsah

Team diváky na Benátské! rozezpíval, Wohnout měl na cestě domů nehodu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská skupina Team byla tahákem páteční noci na pětadvacátém ročníku festivalu Benátská!, který se koná od čtvrtka ve Vesci u Liberce. V noci ze čtvrtka na pátek měla při návratu z festivalu nehodu skupina Wohnout. Naštěstí vše relativně dobře dopadlo a kapela je v pořádku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavol Habera, zpěvák skupiny Team, na festivalu Benátská!

Článek

Při návratu ze svého vystoupení měl Wohnout karambol s jiným vozidlem. Podle informace členů kapely na Facebooku vyvázli s drobnými šrámy a několika stehy bez vážnějších následků.

„Ahoj lidi, možná jste už zaregistrovali, že jsme včera měli dopravní nehodu. Naštěstí jsme z toho vyvázli celkem použitelní, jen nejsme tak úplně schopni hrát a zpívat. Některá zranění nám to prostě zatím neumožňují. S kolegou Zemánkem jsme dnes v Jihlavě měli přebrat štafetu hudební podpory pro rozvojové projekty humanitární organizace ADRA v zemích třetího světa a zahrát čtyři písně. Je nám moc líto, ale nedáme to. Moc děkujeme za pochopení. Tímto vás všechny pozdravujeme a jsme velice rádi, že se nehoda obešla bez závažnějších zranění. Díky,“ napsala v pátek v další zprávě na Facebooku kapela Wohnout.

Vrcholem pátečního festivalového programu na Benátské! byl set slovenské kapely Team. Skupina v čele se zpěvákem Pavolem Haberou nabídla své největší hity a odehrála je se zápalem a přehledem, přičemž přiměla ke zpěvu většinu fanoušků, kteří byli v zaplněném prostoru pod pódiem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Team na pódiu ve Vesci.

Na festivalu Benátská! bylo v pátek počasí přívětivé. Většina dne se obešla bez deště, pročež poměrně svižně vysychala půda, kterou ve čtvrtek i v pátek dopoledne pokropil silný liják. Pršelo i před začátkem festivalu, takže na některých místech byla zem přece jenom ještě docela měkká. Provoz areálu a běh festivalu to ale nijak neomezovalo.

V pátečním programu se zaskvělo hned několik kapel a zpěváků. Marek Ztracený předvedl nejprve své písničky a na konec svého setu přizval zpěvačku Martu Jandovou, s níž zazpívali duet Káva a sex a Jandová představila i svůj nový singl Školíš mě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Ztracený diváky na Benátské! zaujal.

Na velké scéně potom odehrála vzpomínkový set na své písničky z devadesátých let skupina Alice se zpěvákem Danem Bártou, předtím představil hity své kariéry Kamil Střihavka s kapelou Leaders! a v dobrém světle a s chutí bavit diváky koncertovala kapela Doctor P.P.

Nabitý program nabídly i vedlejší scény. Sofistikované písně se skvělými texty a osobitou atmosférou rozdával David Stypka s kapelou Bandjeez, příjemný byl akustický set zpěvačky Debbi, přesvědčivý výkon podali UDG, kteří prokázali, že mají ve svém repertoáru plnou hrst melodicky silných písniček, na rockovou notu hráli legendární Törr i Alkehol a Jasná páka absolvovala své vystoupení s obrovskou chutí a drajvem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alice s Danem Bártou při svém vystoupení ve Vesci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zpěvačka Debbi na Benátské!

Benátská! je festival především pro milovníky české hudby a ty, kteří jsou otevřeni různým žánrům. Jeho hlavní hvězdou je ale letos skupina Status Quo, která se představí v sobotu večer. Britská formace přijede podle informace pořadatelů do Liberce během prvního víkendového dne a po skončení svého setu bude pokračovat na další koncert. Festival skončí v neděli nad ránem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám