Hlavní obsah

Tanec Praha zahájí akrobati

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 1. června začíná již 20. ročník mezinárodního festivalu Tanec Praha. První představení nazvané Orbite se koná v Praze na parkovišti u O2 Arény pod širým nebem a účinkují v něm švýcarští akrobati Öff Öff.

Článek

Švýcarský soubor Öff Öff bude k vidění od 1. do 3. června od 20.30 hodin. "Šest tanečníků – akrobatů při něm tančí za zvuků živé hudby na 15 metrů vysoké pohyblivé konstrukci. Jejich jediným pojítkem s bezpečím je lano, na kterém jsou připoutáni. Orbite spojuje nevšední podívanou pod hvězdnou oblohou, světelné obrazy, živou hudbu s poetikou létání a pohybu ve vzduchu," slibuje Jiří Sedlák z agentury Arts Marketing.

Představení je vhodné i pro děti a nejmenší (do 120 cm) mají vstup zdarma. Předpověď počasí je příznivá.

Hlavní hvězdou festivalu je proslulý izraelský soubor Kibbutz Contemporary Dance Company, který uvede svoji působivou choreografii Ekodoom 6. června v brněnském Janáčkově divadle a 9. a 10. června v Hudebním divadle Karlín v Praze.

"Ekodoom nabízí fascinující pohybové divadlo s působivými světelnými obrazy, spojení odvážného, energického, smyslného choreografického rukopisu a neuvěřitelných možností pohybu lidského těla," popisuje Sedlák.

Celkově se od 1. do 25. června odehraje v Praze 19 představení. Na festivalu se představí soubory a tanečníci z Belgie, České republiky, Nizozemí, Izraele, Německa, Rumunska, Řecka, Slovenska, Španělska, Švýcarska a Tchaj-wanu.

Pro více informací sledujte: www.tanecpraha.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Příští Tanec Praha v metropoli asi nebude

Letošní jubilejní dvacátý ročník festivalu Tanec Praha může být posledním, který se uskuteční v metropoli Česka, sdělila Právu ředitelka akce Marta Lajnerová....

Výběr článků

Načítám