Hlavní obsah

Talentované neo-soulové Dievča dorazilo z východu

Novinky, Stanislav Dvořák

Desku Dievča představí v ČR talentovaná zpěvačka a skladatelka Zuzana Mikulcová. Učiní tak v klubu Kafé v kině ve Veselí nad Moravou 30. 1., v pražském klubu Jazz Dock 31. 1. a v brněnském Music Labu 1. 2.

Zuzana Mikulcová: Pár snov

 
Článek

Mikulcová produkuje neo-soul, elektronicky laděnou pop music se soulovým vokálem a trochu jazzovým cítěním. Zpěvačka, která je na Slovensku mnohem známější než v ČR, hostovala třeba při vystoupení Jamese Blunta v Bratislavě a také na sérii koncertů slavného jazzmana Petera Lipy – 75 let v plném nasazení. V roce 2010 se stala „Novou tváří slovenského jazzu”.

Jejím nejnovějším počinem je studiové album Dievča. „Dievča je to nejlepší, co jsem kdy nahrála,“ tvrdí Zuzana. „Na novém albu zaznívá více témat, ale tím hlavním je reflexe dětství a dospívání.“

Zpívá slovensky, což v žánru není úplně běžné. Je to spíše těžší cesta, protože na neanglické texty jsou kladeny větší nároky, ale místní fanoušky mohou oslovit lépe než všudypřítomná angličtina. Texty si píše sama a evidentně jí záleží na tom, aby něco sdělily.

Foto: Jakub Čajko

Zuzana Mikulcová

O produkci alba Dievča se producent Andrej Hruška (Celeste Buckingham, Lucie Bílá, Katarína Málikova) podělil se členy kapely Michalem Šelepem (Andrej Šeban, Tibor Feledi Kairos quintet) a Ľubošem Ambrózaiem (Genius Locci, Space cats). Většina nahrávek vznikala na Slovensku v dřevěné chatě.

Foto: Michal Zahornacky

Zuzana Mikulcová

Po vydání desky zveřejnila Zuzana na internetu několik skladeb spolu s videoklipem - Pár Snov, Márne boje nebo Hovor mi. V červnu zveřejnila komorní verzi maďarské lidové písně Kis Kece Lányom, kterou nahrála spolu s kontrabasistou Michalem Šelepem živě v stupavské synagoze jako první hudební 360° video na Slovensku.

Lenny Kravitz přijede 30. června do Prahy

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám