Hlavní obsah

Sziget zakončili Arctic Monkeys

Právo, Lukáš Nedomlel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední festivalový den Szigetu v maďarské Budapešti byl po klidnější neděli opět spojen s davy natěšených fanoušků, ale i vedrem a převalujícím se prachem ve vzduchu. U hlavního vstupu bylo vidět několik stovek triček a čepic se jménem anglické kapely Arctic Monkeys, hvězdy festivalového finále.

Foto: ČTK

Na Szigetu letos vládlo dobré počasí.

Článek

Program otevřeli na Europe stage rockeři John Wolfhooker, které pak na dropYard stage vystřídal rapper Pil C. Po tomto československém úvodu se začalo hrát i na dvou největších pódiích, před nimiž se začala kumulovat většina posluchačů.

Na Freedome stage se představili angličtí Inhaler, na hlavním pódiu Holly Humberstone. Čekání na hlavní hvězdy dne ještě zpříjemnila rozjetým setem Princess Nokia a pak už vše patřilo rockové sestavě ze Sheffieldu, Arctic Monkeys.

Příjemný den na Szigetu korunoval koncert Tame Impala

Kultura

Zahrála skvělý koncert, měla perfektní zvuk a publikum bylo nadšené. Organizátoři si tak nachystali ideální rozloučení, které ještě podpořili fenomenálním koncertem irští Fontaines D.C.

Letošního Szigetu se během šesti dní zúčastnilo více než 450 tisíc fanoušků ze 103 zemí světa. Vystoupilo téměř 500 umělců z 54 zemí.

Justin Bieber byl na Szigetu unavený, Lenny zaujala

Kultura

Pořadatelé také sdělili, že příští ročník Szigetu se uskuteční 9. až 14. srpna 2023 a již od tohoto čtvrtka 18. srpna budou ti, kteří si ho nechtějí nechat ujít, mít možnost využít speciálního dvoudenního předprodeje vstupenek.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám