Hlavní obsah

Světová punková špička vystoupí v Moravské Třebové

Novinky,
Moravská Třebová

Festival Pod Parou v Moravské Třebové, který se uskuteční do 2. do 4. srpna, nabízí zatím nejlepší program ve své historii. Přijedou na něj největší hvězdy žánru. Na scéně se objeví američtí Dead Kennedys a Misfits i skotští Exploited s jamajští pionýři ska Skatalites. Dále vystoupí Discharge nebo Madball.

Foto: archiv, Novinky

The Exploited

Článek

Dead Kennedys jsou nejvýraznějšími představiteli amerického politického punku osmdesátých let. Skupina se v novém tisíciletí opakovaně vrací na pódia, ovšem bez svého původního zpěváka Jella Biafry, který je na sólové dráze. Zejména výkony kytaristy East Bay Raye však stojí za pozornost.

Další americkou legendou jsou zakladatelé horor punku, Ramones inspirovaní Misfits. Z USA také dorazí jedna z prvních amerických punkových kapel, Adolescents, která je stále tvůrčí a loni přišla s novou deskou.

Skotští The Exploited patří k nejvýznamnějším představitelům druhé, mnohem tvrdší a nekompromisnější vlny ostrovního punku blížící se hard core. V podobném duchu zní i Discharge.

Newyorský hard core budou reprezentovat Madball, první vlnu anglického punku pak 999.

Velké zastoupení budou mít letos zástupci ska. Přijedou především jamajští nestoři Skatalites, kteří stáli u kolébky první vlny ska, ale také francouzští Skarface nebo německý soubor Yellow Umbrella.

Chybět nemůže domácí špička reprezentovaná Plexis, Visacím zámkem, NVÚ, SPS a E!E ani slovenské soubory Konflikt, Zóna A a Polemic. Vystoupí na devadesát kapel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám