Hlavní obsah

Světlana Witowská končí v České televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pětadvaceti letech končí v České televizi moderátorka Světlana Witowská. Veřejnoprávní televize to oznámila na Twitteru.

Foto: Profimedia.cz

Světlana Witowská

Článek

„Světlano, děkujeme! Moderátorku Světlanu Witowskou vídali diváci na obrazovkách ČT přes dvacet let. A byla vynikající – nejen v Událostech, Interview ČT24, Událostech, komentářích, ale třeba i při prezidentském duelu. Od listopadu se rozhodla začít novou etapu. Přejeme mnoho úspěchů!“ napsala ČT na Twitteru.

Moderátorka následně příspěvek přesdílela se slovy: „Začalo to v roce 1996. Byla to jízda nejdřív osobákem, potom 1.třidou. A stála za to. Díky, moje milá ČT,“ napsala moderátorka na Twitteru.

Witowská je vystudovanou právničkou. Nejprve pracovala jako redaktorka ČTK a v deníku Mladá fronta DNES. V roce 1996 nastoupila do České televize, kde kromě období 2006 až 2010, které strávila na Primě, působila dosud.

Obzvláště pozitivní ohlas odborníků i veřejnosti sklidila v lednu 2018 za moderování debaty prezidentských kandidátů Jiřího Drahoše a Miloše Zemana. Je držitelkou novinářské ceny Karla Havlíčka Borovského, kterou jí porota udělila za „vedení rozhovorů s nadhledem, důstojnosti a elegancí“.

Reklama

Související témata:
Světlana Witowská

Výběr článků

Načítám