Hlavní obsah

Svět knihy nepatří jen literatuře

Právo, cg, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Veletrh pořádá výstavy i besedy o historii, hudbě i šamanismu. Mezinárodní veletrh Svět knihy, který až do neděle do 18 hodin zve návštěvníky na Výstaviště v Praze Holešovicích, není věnován jen literatuře

Článek

Ve Střední hale vítá příchozí expozice výtvarně pojatých knih Květy Pacovské. "Pokusila jsem se o to, aby mé knihy bylo možné číst všemi pěti smysly. Chtěla jsem, abyste například mohli zavřít oči a dotykem zjistili tvar věcí. Je to výstava pro děti a také pro velké děti. Myslím, že někdy děti podceňujeme. Ony totiž o nás vědí mnohem víc, než si myslíme, řídí se emocemi a jsou schopny přijmout umění mnohem lépe než dospělí," řekla Pacovská při zahájení výstavy.

"Nemyslím si, že elektronická knížka je tu proto, aby nahrazovala "krásnou knihu". Myslím, že tyhle dvě knihy mohou klidně existovat vedle sebe. Papírová kniha má vedle obsahu ještě vizuální sdělení. Je to objekt, který může stát ve vašem pokoji, může vám udělat dobrou náladu. Kniha může být muzeem i galerií, ve které si představíte svoje slova i myšlenky," dodala.

Knihu představí i Horáček s Hapkou

Šedesáté výročí konce války přivedlo do Prahy také ruského prozaika Vladimíra Karpova, autora knih Maršál Žukov a Generalisimus, který se představí na stánku ruské delegace ve Střední hale v neděli ve 12.30. Vojenské operace americké armády v jihozápadních Čechách vylíčí v sobotu v 18. hodin v Literárním sále pravého křídla Jeffrey Clarke, historik z U.S. Army Center z Washingtonu.

Michal Horáček a Petr Hapka se představí v sobotu v 15 hodin na stánku L 611 s publikací svých nejznámějších písní, jež vydal Český rozhlas. S písničkami se mohou seznámit i nevidomí hudebníci, protože titul souběžně vychází v Braillově písmu. O hodinu později se rovněž v sobotu koná autogramiáda skupiny Tata Bojs. Na stánku L 202 uvedou Milan Cajs a Mardoša vlastní příběh Nanobook, oceněný v soutěži Nejkrásnější kniha roku.

Německý psycholog a etnolog Holger Kalweit bude v neděli ve 13 hodin v pravém křídle podepisovat knihu Svět šamanů a vnitřní vesmír. Tentýž den bude od 15 hodin v klubu Vagon na Národní třídě v Praze přednášet na téma Šaman v naší duši.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám