Hlavní obsah

Svěrákovy Vratné lahve mají půl miliónu diváků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komedii Vratné lahve, zatím poslední tvůrčí spolupráci scenáristy Zdeňka Svěráka a režiséra Jana Svěráka, provází neopadající zájem publika. Podle Alice Rychlinkové z distribuční společnosti Falcon má tento snímek na začátku čtvrtého týdne cesty po domácích kinosálech na kontě už půl miliónu diváků.

Článek

"Vratné lahve se tak staly českým rychlostním rekordmanem žebříčků návštěvnosti. Podle dostupných informací se od roku 1993 žádnému jinému českému filmu nepodařilo dosáhnout 500 000 diváků za 23 dnů od premiéry, jak to dokázal film Jana Svěráka," řekla Rychlinková.

Podle odhadů distributora slibují Vratné lahve návštěvnický předpoklad jednoho miliónu diváků. K původnímu počtu čtyř desítek kopií proto Falcon přidal dalších pět. Vratné lahve navíc potvrzují další trend, a tím je dlouhodobost nasazení. "Silný snímek, který provází divácký zájem, má šanci udržet se v programu multiplexů až dvacet či více týdnů," dodala Rychlinková.

Svěrák: Těší mě, že zaujal mladé

Podle ní tento film však uvádějí nejen multiplexy, ale i jednosálová kina v menších městech. Signalizují obrovský zájem, a nemalým počtem diváků tak přispívají k celkové návštěvnosti. Podle vlastních průzkumů producenta a distributora se Vratným lahvím podařilo přivést do kin nejen pravidelné návštěvníky, ale i diváky, pro něž je návštěva kina výjimečnou záležitostí.

Režiséra Jana Svěráka těší, že příběh o něčem tak nepopulárním, jako je stáří, diváky zaujal. "Nejvíc mě těší, že film o stáří zajímá mladé lidi a dokonce na něj berou své rodiče, kteří třeba už léta v kině nebyli," komentoval režisér před časem už to, že Vratné lahve hned za první víkend po premiéře zhlédlo 107 357 lidí. I to byl v případě domácí tvorby novodobý rekord. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám