Hlavní obsah

SuperStar podlehla pětina Slováků

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

První večer soutěže Slovensko hledá SuperStar sledovalo v pátek podle peoplemetrového měření přes 900 tisíc Slováků. "Program měl sledovanost 19,7 procenta a stal se tak nejsledovanějším pořadem Slovenské televize od spuštění peoplemetrů. Výsledky předčily naše očekávání," uvedl člen vedení veřejnoprávní Slovenské televize (STV) Branislav Zahradník.

Foto: Jana Melicharová

Účastníci zájezdu na Ukrajinu ze SŠ - PVC Dobruška

Článek

V průběhu vysílání měla SuperStar více než 41 procentní podíl na trhu. Až za ním následovala soutěž Milionář vysílaná komerční televizí Markíza se sledovaností 13,1 procenta a podílem 27,8 procenta. Vedení STV očekává, že sledovanost SuperStar bude ještě stoupat a rekordu dosáhne v průběhu finálových večerů. Tak tomu bylo i v ČR, kde finálové kolo sledovalo 3,34 miliónu diváků a vyhlášení výsledků 3 milióny.

Živé vysílání začne na Slovensku v polovině prosince.     

Na úvod sestřih

V pátek nabídla STV svým divákům sestřih ze zákulisí pěvecké soutěže, představila porotce, moderátory a průběh regionálních předkol v Žilině, Košicích, Banské Bystrici a Bratislavě. STV při prvním vysílání nabídla část sestřihů ze čtyř regionálních předkol. Ukázala pouze některé nejzajímavější momenty a velký prostor dostali neúspěšní soutěžící.

Další záznamy z dosavadních konkurzů televize odvysílá v příštích týdnech. Diváci se budou moci zapojit do výběru hlasováním od 17. prosince, kdy přijdou na řadu přímé přenosy z finálové části. Jméno vítěze bude známo 15. dubna příštího roku. Absolutní vítěz získá kontrakt na vydání CD u hudebního vydavatelství BMG.

Moderátoři a porotci

Největšími hvězdami záznamu ještě nebyli soutěžící, ale dvojice moderátorů Adela Banášová a Martin Rausch, alias Pico. Z kvarteta porotců patrně nejvíce zaujal zpěvák Pavol Habera, který se předvedl jako nekompromisní sudí. Netalentované soutěžící bez váhání odepsal. Podobně se zachovali také další členové poroty, muzikant Laco Lučenič, moderátor rádia Okey Julo Viršík a Lenka Slaná z vydavatelství BMG.

Slovensko je v pořadí už 29. zemí, která licenci na SuperStar zakoupila. Do soutěže se v pětimilionové zemi přihlásilo 3678 uchazečů, tedy o téměř 500 uchazečů více než v České republice.

Reklama

Výběr článků

Načítám