Hlavní obsah

Struny podzimu budou open air. Přijedou Daniel Hope i Avishai Cohen

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novinkou přichází mezinárodní hudební festival Struny podzimu. První blok proběhne v září venku v kulisách staré Prahy. Listopadové koncerty už budou v sálech.

Foto: Struny podzimu

Avishai Cohen

Článek

V září rozezní Prahu jazzový kontrabasista Avishai Cohen a britský houslista Daniel Hope. Uvnitř v koncertních sálech pak vystoupí v listopadu berlínští průkopníci akustického techna Brandt Brauer Frick Ensemble, kontratenorista Andreas Scholl, nejčistší brazilskou bossa novu zahraje Vinicius Cantuaria a nakonec vystoupí doyen české hudební scény Jiří Suchý se svým recitálem.

„Z původně připravovaného programu jsme pečlivě vybrali tři koncerty ilustrující žánrovou otevřenost Strun podzimu a přidali čtvrtý v podobě dárku pro naše publikum. V jediné repríze uvedeme naposled scénický Recitál Jiřího Suchého. A poprvé v historii festivalu připravujeme venkovní program v kulisách Prahy. Praha je letos jiná, a Praha (zase) bude znít!“ uvedl zakladatel a prezident festivalu Marek Vrabec.

Foto: Struny podzimu

Daniel Hope

Jako první vystoupí 11. září jazzový basista Avishai Cohen s projektem Gently Disturbed a s výjimečnou sestavou, která je mnohými považována za tu vůbec nejsilnější – s bubeníkem Markem Guilianou a pianistou Shaiem Maestrem.

Houslista Daniel Hope se 19. září představí na plovoucí scéně na Vltavě u Národního divadla.

„Jádrem programu koncertu je Vivaldi Recomposed, úprava Vivaldiho Čtvera ročních období od současného britského skladatele Maxe Richtera, kterou Hope nahrál pro Deutsche Grammophon a následně představil na svém debutu v ČR na Strunách podzimu v roce 2013 v Rudolfinu,” upozornil Vrabec.

Daniela Hopea doprovodí domácí Epoque Orchestra. „Letošním sloganem festivalu je „Prague Sounds (again)“ a tento optimistický vzkaz pošleme do celého kulturního světa. Mimořádný koncert Hope for Prague/Hope for Europe odehrávající se v jedinečné pražské scenérii a před siluetou pražských mostů a Pražského hradu odvysílá evropský kulturní kanál TV ARTE v koprodukci s Českou televizí prostřednictví televize i internetových streamů do celého světa,“ dodal Vrabec.

Vstupenky na listopadovou část festivalu jsou v prodeji na strunypodzimu.cz a v předprodejní síti GoOut, lístky na září budou až v průběhu července.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám