Hlavní obsah

Sting přijede do Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák, hudebník a skladatel Sting si zřejmě koncerty v České republice oblíbil. Loni vystoupil v Praze, letos v Pardubicích a příští rok se představí v Plzni. V amfiteátru Lochotín se zastaví 4. června. Vstupenky půjdou do prodeje za 1850 Kč.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sting je na koncertech nesmírně silný.

Článek

Stingův koncert nazvaný My Songs, se kterým dorazí i do západočeské metropole, je dynamická show. Zazní na něm jeho největší hity, které vznikly jak během jeho působení na sólové dráze, tak v kapele The Police.

Sting, vlastním jménem Gordon Matthew Thomas Sumner, založil v roce 1977 se Stewartem Copelandem a Andym Summersem kapelu The Police. Vydala pět studiových alb, získala šest cen Grammy a dvě Brit Awards. V roce 2003 byla uvedena do Rokenrolové síně slávy.

Jako sólista pak získal Sting dalších jedenáct Grammy, dvě Brit Awards, Zlatý glóbus, Emmy a čtyři nominace na Oscara. Vydal patnáct sólových studiových alb, přičemž poslední The Bridge je z roku 2021.

Objevil se také ve více než patnácti filmech, má na kontě i několik divadelních projektů. Podporuje rovněž lidskoprávní organizace Rainforest Fund, Amnesty International a Live Aid.

Přijedou Eclipse, Cobrah i Zara Larssonová

Společnost Live Nation v posledních dnech oznámila i konání dalších koncertů.

Již 12. prosince zahraje švédská hardrocková skupina Eclipse v pražském klubu Roxy, 8. února vystoupí švédská experimentální umělkyně Cobrah v pražském klubu Fuchs2, 6. března švédská popová zpěvačka Zara Larssonová v pražském Foru Karlín a 19. března česká skupina Katapult na stejném místě.

Sting přijede do Pardubic, Iron Maiden přidávají koncert

Kultura

RECENZE: Stingova osobní hitparáda

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám