Hlavní obsah

Stesk po divadle zahnala v Brně slavná pohádka

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z prvních scén v republice, která po více než třech měsících přivítala diváky, byl letní amfiteátr historického Biskupského dvora pod věžemi Petrova, kde se v pondělí hrála ve světové divadelní premiéře slavná televizní pohádka O statečném kováři v podání Městského divadla Brno.

Foto: Miroslav Homola

Pavel Kříž a Petr Ulrych na brněnské letní scéně

Článek

Pro pětistovku diváků, jak velí současné předpisy, bylo velkým a příjemným překvapením, když se před začátkem muzikálu na pódiu objevil slavný představitel příběhu Boženy Němcové, který si kováře Mikeše zahrál ve filmu v roce 1983.  A obrovský aplaus si tento rodilý Brňan vysloužil ve chvíli, kdy pomohl pokřtít filmovou muziku z pohádky autoru hudby a textů Petra Ulrycha, který ji složil jak pro film, tak i pro nynější rozšíření hudební divadelní zpracování.

„Jsem opravdu rád, že se pohádka, která se, myslím, stále líbí, dočkala i divadelní podoby. Určitě si to zasloužila stejně, jako si zasloužily vydání ty krásné Petrovy melodie a písničky, které tolik filmu pomohly,“ poznamenal herec Pavel Kříž, než se usadil spolu s Ulrychem do „zarouškovaného“ hlediště.

Na „Biskupáku“ tak byl zahájen letní divadelní festival, kde městské divadlo vystřídá Divadlo Bolka Polívky či pražské Heřmánkovo Divadlo bez zábradlí.

Reklama

Výběr článků

Načítám