Hlavní obsah

Šternberský kopec pod kopcem. S No Name, Ewou Farnou, Benem Cristovaem i Poetikou

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak je z názvu festivalu Šternberský kopec patrné, konat by se měl na vyvýšeném místě. Bylo to tak do letošního sedmnáctého ročníku. Ten se ale přestěhoval pod kopec. V parku nad šternberským hradem probíhá rekonstrukce, a tak pořadatelé museli vzít v sobotu za vděk asfaltovým parkovištěm u sportovní haly Ecce Homo.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Skupina No Name festival Šrternberský kopec otevřela.

Článek

Kvůli tomu přišla akce trochu o svou útulnost, kvůli které je oblíbená mezi řadou tuzemských zpěváků i hudebníků. Náboj a divácky atraktivní nabídku nicméně neztratila.

Start obstarala skupina No Name z Košic. Ve Šternberku na Olomoucku potvrdila dobrou pozici i u českých diváků, kteří si s radostí zazpívaly všechny slavné písničky, které má poprocková formace v čele se zpěvákem Igorem Timkem.

V podobné pozici byla Ewa Farna, jež na festival přijela nejenom se svou kapelou, ale i se synem Artušem, který koncert sledoval. Zpívala skladby dobře známé, došlo i na jinak s dalšími zpěváky společnou Za 100 let, mnohokrát prokázala, jak výjimečný hlas má, a odkázala i na chystané album, které by mohlo vyjít na podzim letošního roku.

Přestože to nebyl tak docela rockový koncert, s kapelou i takto orientovaných muzikantů vystoupil Ben Cristovao. Šumperská skupina O5a Radeček si zase přijela užít toho, že to v časech pro sebe nepřejících nevzdala a dnes má na kontě několik rádiových hitů, zájem publika i projekt Bra3, když jeho titulní písnička na začátku jejího setu.

Ústeckolabská formace UDG nenechala emoce ani energii svého setu povadnout. Vyjádřila víru, že se v listopadu uskuteční plánovaný koncert v pražském Foru Karlín a také upozornila, že i ona chystá albovou novinku.

Slovenská kapela Desmod přežila zemětřesení v sestavě, které proběhlo letos na jaře. Zůstali jen dva původní členové včetně zpěváka Kulyho. Noví muzikanti však nedopustili, aby skončila skupina, která letos oslavuje pětadvacet let.

Pražská kapela Pilot reprezentovala mladou poprockovou generaci, která se pozvolna snaží prodrat na výsluní a v programu na úplný konec zařazená Poetika vlastně také, byť už má na kontě debutové album Trinity (2017) a po několika vydaných singlech brojí svým spojením melodického zpěvu a rapu na ještě lepší časy.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám