Hlavní obsah

Šťastné a krvavé: Severská hororová komedie plná rozezlených elfů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K prosinci patří tradiční romantické filmy a pohádky, stejně jako svařené víno, sladkosti a těšení se na Vánoce. K titulům, které usilují o to stát se „klasikou“ tohoto období, nově přibývá jeden severský. Jde o norsko-finskou hororovou komedii Šťastné a krvavé. Jejími hlavními hrdiny jsou: americká rodina, Norsko a naštvaní elfové.

Trailer Šťastné a krvavéVideo: Bioscop

 
Článek

Děj snímku norského režiséra Magnuse Martense není nijak složitý. Bill s ženou a dětmi jsou prototypem naivní americké rodinky. Když zdědí po strýci starou horskou usedlost v Norsku, nadšeně se do ní před Vánocemi stěhují, a to s vyhlídkou přeměnit nemovitost na výdělečný podnik.

Jejich představa o romantickém zasněženém severu nemůže být vzdálenější realitě… Každý rodilý seveřan totiž ví, že správná skandinávská usedlost má stodolu, v níž žije prastarý elf, který má rád klid. Existují přísná pravidla, jak ho udržet šťastného, aby neškodil. Tím nejdůležitějším je: žádné společenské oslavy, žádné návštěvy!

Když se Bill rozhodne ve stodole uspořádat velký vánoční večírek, „klidumilný“ elf se nevítaných vetřelců chce zbavit za každou cenu. Dokonalá vánoční černá můra začíná. Je plná černého severského humoru, nekorektních vtipů a národnostních stereotypů.

Do českých kin vstoupí 7. prosince.

RECENZE: Jak se budí komiksové princezny. Akční Marvels v pestrobarevných kostýmech si na hrdinky už jen hrají

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:
Film Šťastné a krvavé
Magnus Martens

Výběr článků

Načítám