Hlavní obsah

Startuje druhý ročník Metronome Festivalu Prague

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve třináct hodin se v pátek otevřou vstupy na druhý ročník Metronome Festivalu Prague. Hudební program pak začne ve 14.30 hodin. Akce se bude konat až do sobotní noci na Výstavišti v Praze a pořadatelé očekávají příchod více než deseti tisíc diváků.

Foto: Reuters

Hlavní hvězda letošního Metronome Festivalu Prague – Sting

Článek

„Vstupenky budou ještě přímo na místě v prodeji,“ řekla Novinkám Larisa Blichová z tiskového oddělení festivalu. „Jsou také k dispozici volná místa v kempu.“

Program prvního dne odstartuje ve 14.30 hodin vystoupením slovenského hiphopového projektu Modré hory na ČT Park Stage a australských Cash Savage And The Last Drinks, kteří ve své hudbě míchají blues, country i rock, na New Stage.

Hlavní hvězdou prvního dne bude britský zpěvák, skladatel a hudebník Sting, který už podle sdělení pořadatelů do Prahy dorazil. „Zahraje plnohodnotný devadesátiminutový set, který začne ve 21.30 a skončí ve 23 hodin. Připravil si směs největších hitů, skladby z období svého působení ve skupině The Police i repertoár z aktuální řadovky 57th & 9th. Na pódiu se obklopí kytaristou Dominikem Millerem, jeho synem Rufusem a bubeníkem Joshem Freesem. Sám se chopí baskytary,“ slibuje dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

Z českých kapel dnes vystoupí mimo jiné Monkey Business s poctou Georgi Michaelovi, Ewa Farna s jazzovým repertoárem a hostujícím kytaristou Davidem Dorůžkou, písničkář Thom Artway či kytarovka November 2nd, která si připravila společný set s někdejším frontmanem kapel Circus Praha a Snake Eaters Bradem Strattonem. Ze zahraničních interpretů dnes Metronome láká na islandské GusGus, etiopskou Ester Radu nebo britské The Veils.

Pořadatelé sdělili, že pražský dopravní podnik kvůli festivalu posílil MHD. Metro i tramvaje budou jezdit častěji a přibyde speciální festivalová tramvajová linka č. 40, která bude jezdit od 14 do 22 hodin.

Metronome Festival Prague je nový mezinárodní hudební festival, který během dvou dnů předloží čtyřicet koncertů zahraničních i českých umělců. Kromě kvalitní hudby a špičkového zvuku nabízí i amfiteátr s atmosférou, zastřešené scény, jídlo bez front, fungující velkokapacitní wi-fi či dostatek míst k sezení.

Reklama

Výběr článků

Načítám