Hlavní obsah

Ve StarDance skončili Iva Kubelková a Martin Prágr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Semifinálové kolo taneční soutěže StarDance aneb Když hvězdy tančí bylo poslední pro Ivu Kubelkovou a Martina Prágra. Rozhodli o tom po rozstřelu diváci České televize, která soutěž vysílala v přímém přenosu. Zbylé tři páry postoupily do finále, jež se uskuteční v sobotu 16. prosince.

Ve StarDance skončili Iva Kubelková a Martin PrágrVideo: Novinky

 
Článek

Devátý předposlední večer zahájilo taneční vystoupení ve stylu street dance bratrů Kristiána a Marka Mensových, kteří vystupují pod uměleckým jménem Mensa Brothers.

Poté už začala soutěž. Na programu byl valčík, tango, rumba, waltz, samba a paso doble. Každý pár tančil dva tance. Živě je opět doprovázel Moondance Orchestra Martina Kumžáka, Epoque quartet a sólisté. Na konci první části večera bylo jako vždy zastaveno hlasování. Ve druhé části byly vyhlášeny dva páry, které postoupily do finále. Těmi jsou Eva Adamczyková a Jakub Mazůch a Darija Pavlovičová a Dominik Vodička.

Foto: Milan Malíček, novinky.cz

Předposlední kolo taneční soutěže StarDance. Na snímku poslední 4 páry

A zbylé dva páry – Iva Kubelková s Martinem Prágrem a Vavřinec Hradilek s Kateřinou Bartuněk Hrstkovou, se ocitly v rozstřelu. Hlasování bylo poté opět spuštěno a tyto dva páry zatančily po jednom svém tanci z minulých kol. Kubelková s Prágrem cha-chu, Hradilek s Bartuněk Hrstkovou waltz. „Je to taková extrémní přítomnost, v hlavě se toho moc člověku neodehrává a nechává přijít to, co má přijít,“ řekla k rozstřelu Kubelková.

Porota se podle Genzera shodla, že oba tance byly za desítku. Ale o osudu rozhodovali už jen diváci a ti do finále poslali jako třetí taneční pár Vavřince Hradilka a Kateřinu Bartuněk Hrstkovou.

Iva Kubelková a Martin Prágr

Jako první vpluli s valčíkem na parket Iva Kubelková a s Martin Prágr. Po tanci moderátor Marek Eben prozradil, že jejich dva tance jsou dějově propojené. „V tom prvním jsme vzdali hold všem ženám a uvidíme, co se stane potom,“ řekla k tomu Kubelková.

Foto: Milan Malíček, novinky.cz

Iva Kubelková a Martin Prágr

Porota jejich valčík pochválila a ohodnotila jej třemi devítkami. „Bylo to krásně zatančené, skvělá choreografie, velmi dobrý valčík,“ řekla Tatiana. Drexler.

Druhým tancem bylo paso doble. „To se to hodně posunulo, až mě to vyděsilo,“ řekl po něm Eben. „Doufáme, že jsme to nějak vypointovali a ukázali jsme druhý aspekt ženy,“ dodala Kubelková.

„Považuji za výborný nápad ukázat dvě roviny. Krásně jste tančili, ale bylo to paso doble a to má dvě roviny, tohle byl jen trabant, ale už ne porsche,“ řekla Drexler. „Když jste, Ivo, začala tančit sama, bylo to strašně tvrdé,“ uvedl Chlopčík. Ale ocenil, že se všechny páry za týden naučily dva tance. „Pro mě to bylo instantní, sníst se to dalo, ale vývar to nebyl,“ dodal Genzer. Jejich hodnocení obsahovalo tři osmičky.

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková

Prvním tancem Vavřince Hradilka a Kateřiny Bartuněk Hrstkové bylo tango. „Vávro, ty ses stal vítězem StarDance v kategorii mužů. Jsi v devátém kole, čekal jsi to?“ zeptal se po něm Marek Eben. „Nečekal, vůbec. Naopak jsem očekávání brzdil,“ řekl s úsměvem Hradilek.

Foto: Milan Malíček, novinky.cz

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartunek Hrstková

„Byl to váš nejlepší tanec, bylo to muzikální, krásné. A je mi vás až líto. Váš život ve StarDance bez žen by byl o moc lehčí. Ty ženy jsou totiž vážně dobré,“ uvedla Tatiana Drexler. „Máte velké svaly, dobré držení, v každé pozici to korektní přesné držení udržíte, plynulost ale trošku vázla,“ mínil Chlopčík. „Souhlasím se Zdeňkem. Až budeš v tramvaji, budu se tě držet, byl bys mé oblíbené madlo,“ dodal Richard Genzer. Za tanec porota dala dvě devítky a jednu osmičku.

Druhým tancem byla rumba. „Jakou máš paměť na kroky?“ zeptal se po ní Hradilka Eben. „Inkubační doba nového kroku je dlouhá, ale postupně se zkracuje,“ smál se Hradilek.

„Naučíte se precizně kroky, ale přes tu obrovskou soustředěnost na techniku, tam chyběl prožitek. A ten dělá tanec tancem,“ řekl Chlopčík. „Ale viděl jsem u tebe poprvé pohyb do kyčle,“ ocenil Hradilka. „Bylo to malinko odcvičené,“ doplnil Genzer. „Líbí se mi vaše elegance a myslím, že to je váš den,“ dodala Drexler. Tři osmičky bylo jejich hodnocení.

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Valčíkem zahájili své účinkování v semifinálovém kole Darija Pavlovičová a Dominik Vodička. „Byl to nádherný valčík. A v devátém kole jste se, Darijo, naučila sólo točit,“ ocenil Chlopčík. „Když se mi něco líbí, začne mě to lechtat a vy jste se mi nastěhovali do podpaždí,“ dodal Genzer. Porota hodnotila třemi devítkami.

Foto: Milan Malíček, novinky.cz

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Paso doble bylo jejich druhým tancem. „Zatančila bych si to třeba stokrát,“ řekla po tanci Pavlovičová. „Myslela jsem, že spadnete, bylo tam malé zaváhání a při pivotech jsem měla pocit, že vás Dominik vleče, ale jinde jste to vyvážili,“ řekla Drexler. „Velmi citlivě jste svým pohybem reprodukovali hudební podklad,“ uvedl Chlopčík, ale dodal, že kvůli krutému konci nedá nejvyšší známku. Za paso doble poté dostali tři devítky.

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem nejprve zatančili sambu. „Cítím se bezpečněji ve standardu než v latině,“ řekla před tancem Adamczyková. Na Mazůcha prozradil Eben, že je také medailistou. Ze světových tanečních her v Kolumbii si totiž v roce 2013 přivezl stříbro za salsu.

Foto: Milan Malíček, novinky.cz

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

„Tancování mám rád, dělá mi radost a mně jste radost udělali. A jestli mě naučíte na snowboardu, budu ještě šťastnější,“ řekl Genzer. „Choreografie byla nádherná, ale hodně těžká, obdivuji, že jste ji zatančila,“ uvedl Chlopčík. A shodl se s Drexler, že Adamczyková měla příliš pokrčená kolena tam, kde mají být napnutá. Tanec porota ohodnotila dvěma devítkami a osmičkou.

Druhým tancem byl waltz. „Mám rád poslední kola, to už se taneční partneři dobře znají a umí se,“ řekl po tanci Eben. „Bylo to opravdové a překrásné,“ řekla Drexler. „Ale rozhodla jsme se být dnes přísná a neodpustím nic. Vadí mi, když není ve waltzu délka pohybu, bude trojka,“ napínala. „Táničko to nejsou profesionální páry, bylo to nádherné. Líbilo se mi, jak Kuba nechal Evu vyniknout,“ oponoval Chlopčík. „Byl to krásný tanec a vy umíte tancovat asi jako já, a to je dobrý,“ dodal Genzer. Nakonec Drexler dala devítku a pánové první a jediné desítky v semifinálovém večeru.

Taneční páryHodnocení poroty za dva tance
Eva Adamczyková a Jakub Mazůch55
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička54
Iva Kubelková a Martin Prágr51
Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková50

Finále a slavnostní korunovace královny či krále tanečního parketu se uskuteční příští sobotu, 16. prosince. Právo a Novinky.cz jsou mediálním partnerem taneční soutěže StarDance.

GALERIE: Jak to vypadalo před osmým kolem StarDance

Kultura

KVÍZ: Jak dobře znáte StarDance?

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám