Hlavní obsah

StarDance sledovaností válcovala konkurenci

Sobotní finále televizní soutěže StarDance IV... když hvězdy tančí jednoznačně porazilo ve sledovanosti pořady vysílané ve stejný čas soukromými stanicemi. Vítězství Pavla Kříže vidělo přes 1,6 miliónu diváků starších 15 let.

Článek

Hollywoodský hit Poslední samuraj nabízený televizí Nova si nenechalo ujít necelých 700 000 lidí. Kvůli animované rodinné komedii Strašpytlík přepnulo na program televize Prima skoro 400 000 diváků.

StarDance potvrdila, že patří mezi nejoblíbenější pořady veřejnoprávní televize. Jeho první část odvysílanou od 20:00 vidělo 1,622 miliónu diváků starších 15 let, tedy 40,59 procenta lidí, kteří se dívali na televizi. Už první kolo StarDance přitom vidělo přes 1,4 milionu diváků. Stejný počet lidí sledoval v průměru i další díly soutěže, uvedl v pondělí mluvčí veřejnoprávní televize Ladislava Šticha.

Tak vysokou sledovaností se v sobotu večer soukromé televize pochlubit nemohly. Snímek Poslední samuraj s Tomem Cruisem v roli amerického důstojníka, jenž se postaví na stranu samurajských rebelů proti vojákům japonského císaře, vidělo podle mluvčí Novy Michaely Fričové 18,5 procenta diváků starších 15 let, tedy celkem 677 000 lidí.

Kreslený příběh bojácného kuřete Strašpytlíka přilákal k programu televize Prima 9,5 procenta diváků starších 15 let, tedy 387 000 lidí, uvedla mluvčí Primy Jana Kocová.

Na Kříže vsadil 100 000

Zájem o taneční výkony českých celebrit dokazují i počty uzavřených sázek. Na vítěze StarDance přijala sázková kancelář Tipsport 15 000 tiketů v celkové hodnotě tři čtvrtě milionu korun, informoval mediální zástupce společnosti Michal Peterka.

V úspěch Pavla Kříže s partnerkou však věřilo jen dva tisíce sázejících. Favoritem na vítězství byla s kurzem 1,35:1 Aneta Langerová; kurz na "básníka" Kříže nakonec klesl až na 2:1. Jeho vítězství asi nejvíce potěšilo sázejícího ze severu Moravy, jenž na jeho triumf neváhal vsadit 100 000 korun. Odvaha se mu vyplatila, protože vyhrál téměř 200 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám