Hlavní obsah

Spielberg uvede drama o sestřeleném Američanovi, pak film od autorky E.T. - Mimozemšťana

Novinky, Stanislav Dvořák

Dva projekty hollywoodského veterána Stevena Spielberga už mají datum premiéry. Společnost Dreamworks oznámila, že thriller z období studené války o Američanovi sestřeleném Rusy půjde do kin v říjnu 2015 a až v červenci 2016 přijde snímek podle dětské knížky Roalda Dahla.

Foto: Jean-Paul Pelissier , Reuters

Režisér Steven Spielberg

Článek

Spielberg od historického velkofilmu Lincoln (2012) nic nerežíroval, i když se stále spekuluje o různých filmech, jednou je to sci-fi Robopocalypse, jindy Montezuma, drama o indiánech a španělských dobyvatelích.

Nejdříve se ale bude točit zatím bezejmenné drama s Tomem Hanksem, založené na skutečné události. Právník James Donovan byl v šedesátých letech pověřen CIA, aby vyjednal návrat amerického pilota letounu U2, který Rusové sestřelili. Bratři Coenové přepracovali první scénář Matta Charmana a film budou produkovat Spielberg, Marc Platt a Kristie Macosko Krieger.

Druhý film, The BFG, vznikne podle stejnojmenné knihy Roalda Dahla o přátelském obrovi, který se kamarádí s osiřelou holčičkou. Vyšla v roce 1982. Firma Dreamworks zakoupila práva na dětský příběh v roce 2011 a od té doby se objevovala různá jména možných režisérů jako John Madden a Chris Columbus. Nakonec se úkolu zřejmě ujme Steven Spielberg. Scénář napsala Melissa Mathisonová, která je také autorkou největší spielbergovské klasiky vůbec, E.T. - Mimozemšťana.

Reklama

Výběr článků

Načítám