Hlavní obsah

Spielberg odkryje dospívání v Arizoně

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oscary ověnčený režisér Steven Spielberg pracuje na částečně autobiografickém snímku, který přiblíží filmařovu teenagerskou etapu na jihu USA. Po dvou dekádách od sci-fi A. I. Umělá inteligence se vrátí k psaní scénáře, a to ve spolupráci s Tonym Kushnerem.

Foto: ČTK/APInvision/Chris Pizzello

Steven Spielberg

Článek

Spielberg do dosud nepojmenovaného filmu obsadil Setha Rogena, který podle informací serveru Deadline ztvární jeho oblíbeného strýce. V roli režisérovy matky se objeví Michelle Williamsová, kterou však předabuje jiná herečka.

Štáb aktuálně pořádá konkurzy, při nichž stále hledá i představitele titulní úlohy dospívajícího vypravěče. Natáčení by mělo odstartovat v létě a s distribucí se předběžně počítá v příštím roce.

O podnětných letech strávených v Arizoně, která se propsala do mnoha snímků, Spielberg v minulosti hovořil už vícekrát, mimo jiné v televizním dokumentu v režii Susan Lacyové z roku 2017. Tvůrkyně v portrétu popisuje rané období zázračného dítěte z Phoenixu, jehož uhranul a k uměleckým ambicím vybídl velkofilm Lawrence z Arábie.

Pokud to pandemická situace dovolí, letos v prosinci vstoupí do kin Spielbergův remake muzikálu West Side Story. Coby producent se bude podílet i na chystaném pokračování tetralogie Indiana Jones nebo na dalším dílu série Tintinova dobrodružství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám