Hlavní obsah

Sólo bluesmana Bernarda Allisona zazní v Praze

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bluesový kytarista a zpěvák Bernard Allison, syn legendárního bluesmana Luthera Allisona, vystoupí 15. ledna v Lucerna Music Baru. Bude to jeho první sólový koncert v České republice, kde se před lety představil po boku svého mezitím zesnulého otce.

Foto: Jiří Pauzr

Czech open 2010 VIP

Článek

K otci se však přidal až na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Ostruhy si získal v doprovodné skupině Koko Taylororové, od níž odešel v polovině osmdesátých let, aby sestavil vlastní soubor Back Talk. Záhy se však ke Koko a její skupině Blues Machine vrátil.

V devadesátých letech působil jako bandleader skupiny, která doprovázela jeho otce, jenž umřel v roce 1997. S muzikanty doprovázejícími otce natáčel i sólové album Next Genaration.

Koncem devadesátých let sestavil vlastní soubor s bubeníkem Rayem "Killer" Allisonem a basistou od Buddyho Guye Gregem Rzabem. Na poslední desce Storms Of Life, které u nás distribuuje CDirect, kytarista ovlivněný chicagskými bluesmany i bluesrockem potvrzuje svoje bluesové a soulové kořeny.

Reklama

Výběr článků

Načítám