Hlavní obsah

SOČR i s Mehldauem

Právo, VLA

Vedení orchestru Rozhlasových symfoniků (SOČR) představilo program sezony 2020/21. Šéfdirigentem je dále Němec Alexander Liebreich, hlavním hostujícím dirigentem Marek Šedivý, kterému byla ale prodloužena smlouva do roku 2022.

Foto: KEYSTONE/Dominic Favre, ČTK

Brad Mehldau

Článek

„Nabízíme čtyři řady koncertů, ve kterých přibyli i sólisté z jiných žánrů, což je pro náš orchestr stále typické,“ řekl dramaturg Josef Třeštík.

Upozornil hlavně na hostování hvězdného amerického jazzového klavíristy Brada Mehldaua, jenž zahraje v Rudolfinu v únoru 2021 své úpravy děl J. S. Bacha a vlastní klavírní koncert. Mezi premiérami bude i nový koncert pro cembalo a orchestr od Miroslava Srnky se sólistou Mahanem Esfahanim. Přijede britský tenorista Ian Bostridge, rezidenčním umělcem sezony je francouzský cellista Jean-Guihen Queyras.

V crossoverové řadě Nové horizonty publikum uvidí i pěvce Adama Plachetku v pokračování večerů Na Broadwayi s americkými muzikály. Jazzmeni se dočkají i švédské sestavy E. S. T. a v dalším koncertu Pocty Karlu Růžičkovi, jenž by se dožil tento měsíc osmdesáti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám