Hlavní obsah

Sochařské sympozium nabízí díla Černého, Skrepla a Kintery

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavním městě se do 11. prosince koná sochařské sympozium, do kterého se zapojilo dvacet předních českých výtvarníků včetně takových jmen, jako jsou Lukáš Rittstein, Jiří David, David Černý, Vladimír Skrepl či Krištof Kintera.

Foto: Petr Horník , Právo

Jan Morávek vytvořil chytlavou Barbique.

Článek

Projekt Sculpture sympozium 2011 pořádá pražská galerie Dvorak Sec Contemporary, sochařská díla jsou k vidění v Gallery Art Factory na Václavském náměstí.

Své místo má v expozici provokativní dílo od Jana Morávka, který vytvořil imitaci panenky Barbie z gelové hmoty a polyesteru v nadživotní velikosti a na způsob mučených světců ji zavěsil do výstavních prostor. Tvorbu Michala Cimaly pak reprezentuje jeden z jeho originálních hudebních nástrojů.

Zajímavé objekty, dokládající, jak široké je pole současné sochy, představují dále Milan Houser, Epos 257, Jan Padyšák nebo Martin Káňa. V rámci doprovodného programu se uskuteční diskuse a komentované prohlídky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám