Hlavní obsah

Šlukdorf. Macháček, Boková a Trojan v černé komedii z Varnsdorfu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiří Macháček, Kristýna Boková, Ivan Trojan a další natáčejí s režisérem Ondřejem Trojanem černou komedii Bourák ve Varnsdorfu, který se ve filmu jmenuje Šlukdorf.

Foto: Bára Lockefeer Total HelpArt

Kristýna Boková

Článek

Bourák tvůrci prezentují jako „černou gangsterskou romantickou hudební komedii o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock-and-roll a jedna hodně naštvaná dcera“. Scénář sepsal Petr Jarchovský.

Ve Šlukdorfu po revoluci zavřeli všechny fabriky, zato mají dost heren a lehkých děv. Zoufalá osmnáctka Kamila chce z maloměsta zmizet, ale zatím to nedokázala. Štvou ji všichni, hlavně rodiče. Otec, kterého hraje Ivan Trojan, kšeftuje s vraky aut, vlastní růžový cadillac a sám si říká Bourák.

Začínající Veronika Marková si natáčení pochvaluje: „Zahrát si pod vedením Ondry je okouzlující, na to se člověk nemůže netěšit. Zároveň si myslím, že máme s Kamilou hodně společného. A kvůli natáčení držím dietu, abych se na place mohla pořádně nacpat. Jsem taky ráda, že se dostanu na místa, kam bych se sama nejspíše nepodívala.”

Foto: Bára Lockefeer Total HelpArt

Petra Nesvačilová a Jiří Macháček ve filmu Bourák

Foto: Bára Lockefeer Total HelpArt

Petra Nesvačilová ve filmu Bourák

Foto: Bára Lockefeer Total HelpArt

Jiří Macháček

Foto: Bára Lockefeer Total HelpArt

Jiří Macháček

Matku hraje Kristýna Boková a jejího neúspěšného ctitele a majitele kasina Jiří Macháček. „Těším se, poněvadž budu hrát divnýho, ale fakt hodně divnýho týpka. Tak proto,“ tvrdí Macháček.

V dalších rolích uvidíme Kateřinu Winterovou, Jaromíra Dulavu, Milana Ondríka, Jaroslava Rónu a Aleše Najbrta. Významnou úlohu bude hrát v Bourákovi také hudba ve stylu rockabilly, kterou skládá Petr Ostrouchov, stejně jako kostýmy Terezy Kučerové, masky Jany Bílkové nebo lokace architekta Tomáše Svobody. Kameramanem filmu je Tomáš Sysel.

Premiéra Bouráka je naplánovaná na jaro 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám