Hlavní obsah

Slovenský klip rotuje na MTV U

Novinky, Stanislav Dvořák

Klip Gold slovenského zpěváka Petera Aristoneho, který žije v Praze, vysílá nově i americký kanál MTV U v nejvyšší rotaci. Aristone uspěl v hitparádě Freshmen, do které hudební dramaturgové této odnože MTV zařazují nové klipy.

PETER ARISTONE - Gold

 
Článek

„Byl to těžký souboj, ale Peter Aristone postoupil a vyhrál toto kolo. Jeho skladba Gold bude od příštího týdne nasazena do nejvyšší rotace,“ uvedl webu MTV U. Aristone má šanci vyhrát ve finále soutěže Freshmen, což by mu zajistilo ještě větší popularitu.

„Mám z vítězství obrovskou radost. Už samotná nominace mě velmi potěšila, po pravdě jsem v tak silné konkurenci vítězství nečekal. Pokud by takovéto úspěchy zviditelnily českou a slovenskou hudební scénu ve světě, byl bych nejšťastnější,“ řekl Peter Aristone, který v těchto dnech propaguje své nové video na americkém turné s Marcem Broussardem. Do konce měsíce ho čekají ještě vystoupení ve Washingtonu, New Yorku, Philadelphii nebo Bay Shore.

MTV U není klasická MTV, jde o kabelový kanál, který je součástí firmy Viacom. Soustředí se hlavně na americké studenty.

Režisér klipu Gregor Valentovič uvedl, že ho inspiruje tvorba amerického režiséra Nabila Elderkina, kterou považuje za originální, nápaditou a vícevrstvou. Tím směrem chtěl jít i on a příběh klipu se dá chápat jak doslovně, tak i metaforicky.

„Zároveň lze klip chápat také jako aluzi na dospívání a nevyhnutelný odchod z domova,“ dodal režisér, který vyzdvihuje práci kameramanky Anny Smoroňové a technika Maroše Kortvelyesiho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám