Hlavní obsah

Slávik 2004: Elán, Žbirka a Misha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bez větších překvapení se obešel letošní ročník slovenské ankety Slávik 2004. Prvenství obhájila jak zpěvačka Misha, tak skupina Elán. Změnilo se jen pořadí v kategorii zpěváků: Richarda Müllera vystřídal Miroslav Žbirka.

Foto: HZS Zlínského kraje

Garáž s autem po požáru.

Článek

"Je to super pocit zde stát, protože zde jsem stával, když jsme zpívali na Bratislavské lyře v roce 1977, 1978, 1979 a je neuvěřitelné, že zde stojím i dnes," uvedl Žbirka. Stříbrnou příčku obsadil zpěvák skupiny Elán Jožo Ráž, loňský vítěz Müller skončil třetí.

V kategorii zpěvaček se za Mishou umístila Jana Kirschner, následována interpretkou balkánských písní Jadrankou. Drama se nekonalo ani u skupin. Stříbro získali No Name, bronz si odnesl loňský objev, skupina Desmod.

Český slavík se SuperStars

Český slavík bude vyhlášen 11. prosince. Hlasovat v něm jde až do konce listopadu.

Na začátku listopadu se v průběžném pořadí první desítce mezi zpěvačkami objevily vedle stálic Lucie Bílé, Heleny Vondráčkové, Hany Zagorové také Anna K, Lenka Dusilová či Monika Absolonová a též dvě nejúspěšnější ze soutěže Česko hledá SuperStar Aneta Langerová a Šárka Vaňková.

Dva účastníci této soutěže Sámer Issa a Tomáš Savka se také 5. listopadu objevili mezi desítkou nejpopulárnějších zpěváků spolu s Jaromírem Nohavicou, Danielem Landou, Petrem Mukem, Pepou Vojtkem, Danem Bártou a samozřejmě Karlem Gottem.

Hostem slavnostního vyhlášení bude ukrajinská zpěvačka Ruslana. Ta oznámila 24. listopadu, že zahajuje hladovku na protest proti tomu, že vítězem sporných voleb byl v tu chvíli vyhlášen proruský Viktor Janukovyč.

Reklama

Výběr článků

Načítám