Hlavní obsah

Škwor se vrátí do sálů, v nichž dlouho nebo vůbec nehrál

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dosavadní měsíce letošního roku byly pro pražskou rockovou kapelu Škwor ve znamení koncertování. Jarní akustické turné v menších sálech v létě vystřídaly festivaly a teď přichází na řadu odpočinek. Na pódia se kapela vrátí ale hned zkraje roku 2020.

Foto: Supraphon – Lukáš Kadeřábek

Skupina Škwor existuje více než dvacet let.

Článek

V plánu je pokračování Uzavřenej kruh Tour, tentokrát v sálech, v nichž dlouho nebo zatím vůbec nehrála. Turné bude čítat dvanáct zastávek napříč republikou a potrvá od února do května příštího roku.

„Zase se nám začalo stýskat po pořádném nářezu. Vzhledem k tomu, že se neuzavíráme jen ve sportovních halách, tentokrát navštívíme místa, na nichž jsme dlouho nehráli, v některých případech dokonce nikdy. Můžete si být ovšem jistí, že ani mnohdy ztížené technické podmínky nás nezastaví v tom, abychom svou show posunuli opět vpřed. Chystáme nový program po hudební i vizuální stránce,“ komentuje kapela turné.

Nenápadná cesta Škworu z hospod do plné O2 areny

Kultura

Než se koncertní Škwor zase naplno koncertně rozjede, chystá pro své příznivce ještě jednu video libůstku. Více zatím nechce prozradit, ale doporučuje sledovat Facebook nebo YouTube kanál kapely.

Skupina Škwor vznikla v Praze v roce 1998. Od velmi tvrdého, metalem ovlivněného rocku se její sound posunul k melodickému rocku, který si zachovává jiskřivou energii. V současné sestavě jsou Petr Hrdlička (zpěv, kytara), Martin Volák (kytara), Tomáš Kmec (baskytara) a Martin Pelc (bicí). Dosud poslední album Uzavřenej kruh vydala kapela v roce 2017.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Uzavřenej kruh Tour 2020

22. 2. Znojmo

 7. 3. Frýdek Místek

14. 3. Karlovy Vary

21. 3. Zábřeh na Moravě

28. 3. Benešov

 4. 4. Jindřichův Hradec

11. 4. Pardubice

17. 4. Žďár nad Sázavou

18. 4. Klatovy

24. 4. Kladno

25. 4. Česká Lípa

 9. 5. Uherské Hradiště

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám