Hlavní obsah

Skupina Sto zvířat v klipu představuje Prahu

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v říjnu vydala skupina Sto zvířat nové album 30 let testováno na lidech. Kromě členů kapely se na něm autorsky podílel i bývalý kytarista a zpěvák této formace Petr Ostrouchov. Z jeho pera pochází majestátní píseň Praha, ke které napsal text Tomáš Belko, výhradní textař kapely. Nyní k ní skupina Sto zvířat uveřejňuje videoklip. Na Novinkách.cz má premiéru.

Skupina Sto zvířat v klipu k písni Praha.Video: 100 promotion

 
Článek

Skladbu nazpívala svým typickým hlubokým naléhavým hlasem zpěvačka formace Jana Jelínková. Podle mnohých patří právě písnička Praha k vrcholům aktuálního alba.

Ve středu 29. září se vydala velká skupina lidí do centra Prahy, aby natočila videoklip, který oslavuje Prahu a její nejslavnější historické budovy, kostely a zákoutí s vážností a dojetím, které nejsou pro Sto zvířat až tak typické. V klipu hraje více než pětadvacet herců, mezi kterými jsou i děti, příbuzní a přátelé členů skupiny.

Kapela Sto zvířat plánovala pokřtít nové album a zároveň oslavit třicáté výročí vzniku velkým koncertem v pražském Foru Karlín loni v listopadu. Po několik přesunech z důvodu koronavirových uzávěr oslaví výročí a vykoná opožděný křest alba ve čtvrtek 2. prosince 2021 v pražském Lucerna Music Baru jako jeden z koncertů festivalu Zimohraní.

Sto zvířat představí své nové album také na koncertech v sobotu 13. listopadu v Liberci, 26. listopadu v Dobříši, 3. prosince v Trutnově a 11. prosince v Českých Budějovicích.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám