Hlavní obsah

Skupina Koblížc! se po více než pěti letech vrátila

Skáču přes kaluže, tak se jmenuje po dlouhé době nová písnička pop-punkové kapely Koblížc! (čtěte Koblížci). S ní se po více než pěti letech minulý týden vrátila na hudební scénu a otevřela svou druhou kapitolu.

Foto: archiv kapely

V současné době se Koblížc! připravují na živé hraní a pracují na své další tvorbě, kterou postupně během letošního roku zveřejní.

Článek

Svého času byla fenoménem pro teenagery, její členové byli pankáči tělem i duší. Nyní jsou dospělí a vyzrálejší stejně jako jejich nová tvorba. Punkový odér kapele ale zůstal. O produkci nového singlu se postaral Filip Vlček, který byl členem původní sestavy, nyní je baskytarista skupiny John Wolfhooker.

Videoklip natočil režisér Vladimír Špička. Obnovenou skupinu tvoří frontman Josef Vařeka, kytarista Pavel Čejka a bubeník Robert Poch, stejně jako v roce 2016, kdy skupina svou aktivitu přerušila.

„Když jsme si dávali pauzu, tak jsme jako kapela měli tu nejhorší pověst. Táhly se s námi problémy, byli jsme na dně a neměli sílu pokračovat. Když jsi na dně, tak se ale můžeš odrazit a vrátit zpět. Chvíli to však trvalo,“ komentuje návrat Vařeka.

Hudbu i text novinky Skáču přes kaluže napsal on. Vycházel při tom z vlastních životních prožitků. „Přes kaluže skáčeme každý den všichni a pereme se sami se sebou. Proto musíš zatnout zuby a jít dál,“ říká.

Ke klipu potom dodává: „Videoklip jsme natáčeli v prostředí, kde se fotí ty nejhezčí holky ze šoubyznysu. Přestože do něho naše kapela vůbec nezapadá, zasadili jsme ji tam. Chtěli jsme, aby vizuál byl právě hodně kontrastní.“

Skupina Koblížci, jak se původně psala, vznikla v roce 2007 v Šumperku. Své první album Řev z pískoviště natočila o dva roky později. V roce 2012 si zahrála v české komedii Můj vysvlečenej deník, konkrétně s písní Kejty. V témže roce získala ocenění Objev roku v hudební soutěži Český slavík. Tenkrát prožívala své nejlepší období.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám