Hlavní obsah

Skupina Elán pokřtila výpravnou knižní biografii. Prodává se za 34 400 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ručně číslované knihy vázané v kůži a uložené v ozdobném luxusním pouzdře, jehož obsahem je i VIP vstupenka na koncert kapely v roce 2024, DVD se záznamem koncertu k padesáti rokům skupiny, neprodejné vydání knihy s texty Borise Filana či bílé rukavice. To vše vychází pod názvem Elán. Celý box o slovenské hudební skupině lze zakoupit za 34 400 Kč. Jeho kmotry se v úterý večer v pražském hotelu Ambassador stali Jaromír Jágr a Ladislav Vostárek.

Foto: Petr Horník, Právo

Křest výpravné biografie Elánu. Zleva kmotr Ladislav Vostárek, Jožo Ráž, Ján Baláž a druhý kmotr Jaromír Jágr

Článek

Box je dostupný v limitovaném nákladu 222 kusů v České republice a 333 kusů na Slovensku. Kniha vychází v obou jazykových mutacích, přičemž dříve byla napsaná česká verze. V exkluzivním balení se u nás prodává pouze přes portál vydavatelství Rosier.

Na grafickém zpracování se podílela designérka Barbara Baloghová, fotografie poskytlo více než dvacet fotografů a autorkou textu je novinářka Marcela Titzlová, která už předtím se členy Elánu připravila dvě knihy.

„S Jožem Rážem jsme po jeho uzdravení po vážné nehodě v roce 1999 napsali knížku Návrat z nebe. Vznikla za tři měsíce. Napsala jsem i knižní reportáž o koncertu Elánu v Carnegie Hall,“ řekla Titzlová na křtu.

Foto: Petr Horník, Právo

Dva protagonisté Elánu, vlevo Ján Baláž, vpravo Jožo Ráž

„Jestli je v té knize opravdu všechno? Ta kniha nemá žádné tajemství, my ano,“ vysvětlil Novinkám.cz Ján Baláž.

„Myslím, že je v ní dost nových informací. Náš život byl velmi zajímavý a domnívám se, že některé věci budou lidi šokovat,“ dodal Ráž.

Foto: Petr Horník, Právo

Na výpravné knize spolupracoval i nedávno zesnulý člen Elánu Vašo Patejdl

Cena boxu, který je především sběratelskou cenností, je 34 400 Kč. V prodeji bude na konci listopadu. V knihkupectvích ale bude k dostání i samotná kniha, a to za 1954 Kč. Částka odpovídá roku narození Joža Ráže.

Skupina Elán vystoupí příští rok dvakrát v pražské O2 areně. Představí se tam 20. a 21. září.

EXKLUZIVNĚ. Poslední rozhovor Vaša Patejdla pro Elán: Člověk nemusí jezdit v limuzíně, aby žil

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Kniha: Elán - Marcela Titzlová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám