Hlavní obsah

Skupina Dolores Clan vydala debutové album Prwotní strach

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno skončené koncerty turné skupiny Kabát otevírala mladá pražská skupina Dolores Clan. Čtveřice hudebníků hrajících ve stylu nu-metal tak propagovala své první album Prwotní strach, které vyšlo v květnu u společnosti EMI.

Foto: NPÚ

hrad Karlštejn

Článek

Jako jedna z prvních českých skupin přináší zdejší pohled na tzv. nu-metal. Jeho světovými hvězdami jsou Linkin Park nebo Limp Bizkit, obě kapely známé z koncertů v Praze. Dolores Clan opatřili svůj pohled na věc českými texty a na vzpomínaném turné byli Kabátu důstojnými partnery.

"Nechci být drzý, ale v Čechách je hudba malinko opožděná. Například v Polsku jsou napřed. Strašně dlouho tu trvá, než se nějaký nový styl chytí. Jestli se vůbec chytí. Ale nu-metal, který děláme my, tady docela jede. Pozoruji, že na naše koncerty chodí teenageři, kteří už dobře znají P.O.D., Korn, Limp Bizkit nebo Linkin Park," řekl Právu zpěvák Noid.

Materiál na desce je moderní. Fascinuje zvuky ze samplů, které se vedle základní kytary, baskytary a bicích tyčí. Pozoruhodný je rovněž výkon zpěváka Noida, jenž se nesporně vzepjal ke svému dosavadnímu maximu.

"Moc jsme se snažili. Myslím si, že je to dobrá deska, mám z ní velikou radost. Písničky jsme vybírali poměrně dlouho a věřím, že se nám podařilo najít ty nejlepší, které jsme v repertoáru měli. Podle mě šlapou, deska má na naše poměry dobrý zvuk a jsem přesvědčen, že bude posluchače bavit," vysvětlil Noid.

Kromě něho jsou v sestavě Dolores Clan ještě kytarista DJW, baskytarista Dr. Lemke a bubeník LyberH.

"V textech se snažím trošku filozofovat, i když se to s pohledem na mě může zdát nemožné. Jsou o osudu, o egoismu, o svědomí a podobně. Nemůžu psát o něčem, co neznám, co se nestalo, anebo co si nemyslím. Titulní písnička Prwotní strach je třeba o tom, že jsem se opravdu bál výšek," přiznává zpěvák.

V létě budou Dolores Clan k vidění na kadaňském Rockfestu, na festivalu Benátská noc v Malé Skále u Turnova, na Sázavafestu či na přehlídce v Lanškrouně.

Reklama

Výběr článků

Načítám