Hlavní obsah

Skokem na padáku zahájil Zedníček festival filmového humoru

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ

Netradičně, odvážným skokem na padáku, zahájil Pavel Zedníček jubilejní pětadvacátý ročník festivalu české filmové a televizní tvorby, Novoměstský hrnec smíchu 2003, jehož je prezidentem. Boleslav Polívka ho označil v TV Prima ze hrdinu.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Osmidenní přehlídka potrvá do 4. října a bude uzavřena divadelním představením Jako jedna rodina režírovaným Milanem Lasicou a slavnostním vyhlášením laureátů.

"Přihlásilo se deset soutěžních komedií, z toho sedm filmových a tři televizní. Ondříčkův film Jedna ruka netleská se představí mimo soutěž. Jeho tvůrci ho nechtěli nechat soutěžit a my jsme rádi, že se nám ho vůbec podařilo získat," řekla ředitelka festivalu Ilona Daňková.

V novoměstském Kině 70 budou moci diváci zhlédnout filmy Pupendo, Čert ví proč, Stará láska nerezaví, Bankrotáři, Kameňák, Nuda v Brně, Společník, Městečko, Brak a Kruté radosti.

"Předsedou poroty bude scénárista a dramaturg Václav Šašek. Nahradil původně avízovanou herečku Jiřinu Jiráskovou, která se omluvila. Součástí promítání budou besedy s tvůrci filmů. Na festival jako hosté přijedou Bolek Polívka, Miroslav Donutil, Jiřina Bohdalová, Ondřej Trojan, Martin Dejdar a další," potvrdila Daňková.

Prezidentem festivalu je herec Pavel Zedníček. Ten Právu řekl: "Novoměstský hrnec je festival české komedie a ta si diváka zaslouží. Proto by lidé měli na festival přijet."

Organizátoři se na jubilejní ročník pokusili pozvat i zahraniční hvězdu. Oslovili herce Jeana-Paula Belmonda, ale nepřišla jim žádná odpověď.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám