Hlavní obsah

Shakespearovské slavnosti s Krobotovou a Němcem

Letní shakespearovské slavnosti začnou 28. června. Přinesou čtyři novinky včetně premiéry Macbetha v režii Jakuba Krofty s Markem Němcem a Lenkou Krobotovou. V dalších rolích hrají David Matásek, Klára Issová, Václav Vašák, Tomáš Měcháček a Karel Zima.

Foto: Agentura Schok

Marek Němec a Lenka Krobotová

Článek

Netradiční bude projekt Koncert pro Mr. Shakespeara. Nabídne shakespearovské písničky hudebního skladatele, textaře a producenta Daniela Fikejze. V doprovodu „Kapely osamělých srdcí Williama Shakespeara“ uvidí návštěvníci festivalu třeba Jitku Čvančarovou, Kateřinu Pechovou, Richarda Tesaříka, Miroslava Etzlera, Vendulu Příhodovou, Petera Pechu a další.

Devadesátky se Čtvrtníčkem. Divadelníci oživili Discoland

Kultura

„Třetí letošní novinku přináší ostravské nastudování jedné z nejkouzelnějších Shakespearových komedií – Sen noci svatojánské, tentokrát v režii Adély Laštovkové Stodolové. Na jeviště tak opět přichází příběh opětované i neopětované lásky, planoucí i vyhaslé touhy, žárlivosti a zloby, ale také, a možná především, břitké ironie a zlomyslnosti. V hlavních rolích Tomáš Dastlík jako Theseus/Oberon a Zuzana Kajnarová Říčařová jako Hippolyta/Titanie,“ doplnil za pořadatele Pavel Turner.

Soul a hip-hop na ulici. Hidden Orchestra a Nubiyan Twist vystoupí zdarma

Kultura

Slavnosti probíhají také na Slovensku. Bratislavský hrad se promění v Elsinor. Režisér Pavel Khek tam chystá premiéru Hamleta s  Ľubošem Kostelným a Terezou Kostkovou. Vstupenky najdete na www.shakespeare.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám