Hlavní obsah

Seriál Dr. House se dočkal šesté sezóny

Novinky, Jan Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký seriál s prvky dramatu o svérázném doktorovi diagnostiky a jeho blízkých ověnčený mnoha cenami se dočkal šesté série, která se ve Spojených Státech začne vysílat od příštího týdne na televizní stanici Fox.

Článek

Dr. Gregory House je lékařský génius, který vede tým zaučujících se diagnostiků na fiktivní nemocnici v New Jersey. Na začátku každé epizody je nám představen pacient, u nějž se projevují více či méně tajemné symptomy. Ty se lékařský tým následující dny snaží vyřešit a vyléčit. Nutno podotknout, že si doktor vybírá pouze zajímavé případy, které vybočují z normálu.

Obliba i mimo televizní svět

V České Republice stále narůstá počet diváků, kteří o pondělních večerech zasednou před televizi a na necelou hodinu se ponoří do světa lékařů, pacientů a jejich osudů.

Na různých internetových fórech vznikají komunity zabývající se tímto seriálem - vyhledávají novinky z oblasti seriálu, rozhovory, zajímavosti a umísťují je na stránky, kde je dále rozebírají. Fenoménu Dr. House se u nás podařilo obstojně zakořenit.

Z obrazovek jen tak nezmizí

Doposud se v ČR vysílaly čtyři série, tudíž jsme mohli krok po kroku pozorovat vývoj jednotlivých postav a sledovat směr, který seriál nabral. Nyní běží druhým týdnem sezóna pátá, ve které opět dojde k velkým dějovým proměnám a kde může náročný divák očekávat mnohé.

Nejenom u nás se Dr. House těší velké oblibě. Úspěchy sklízí celosvětově, a proto bylo producentsky rozhodnuto o natočení ještě minimálně jedné až dvou sezón. Rodina představitele hlavní role Hugha Laurieho se dokonce na nějaký čas přestěhovala z Británie do Spojených Států, aby mohla být blízko otce rodiny.

Některá ocenění seriálu:

  • BMI ceny ve Filmu & TV - Vítěz BMI TV hudebních cen (2005)
  • Zlatý Glóbus - Nejlepší herecký výkon v televizním dramatickém seriálu - Hugh Laurie (2006, 2007)
  • Satellite Awards - Nejlepší herecký výkon v dramatickém seriálu - Hugh Laurie, Nejlepší televizní drama (2006)
  • Screen Actors Guild Awards - Výjimečný herecký výkon - Hugh Laurie (2007)

Hugh Laurie

Foto: archiv, Právo

Dr. House

Narozen: 11.6.1959, Oxford, Velká Británie

Zdědil sportovního ducha po svém otci, který v roce 1948 na Olmypijských hrách v Londýně vyhrál zlatou medaili. Hugh se přidal k národnímu veslařskému týmu a na juniorském mistrovství světa ve Finsku v r. 1977 se umsítil čtvrtý. Na univerzitě v Cambridge vystudoval antropologii. V roce 1989 se oženil s Jo Green, s níž má tři děti.

Během studií se připojil ke skupině vysokoškolských herců Footlights Club, kde byl dokonce zvolen prezidentem. Nejprve se proslavil v několika britských seriálech, jako například "Černá Zmije", kde si zahrál společně s Rowanem Atkinsonem nebo komické skeče "A Bit Of Fry and Laurie", kde se spřátelil se Stephenem Fryem. Hrál i v mnoha filmech - Rozum a cit, 101 dalmatinů, Myšák Stuart Little, Let Fénixe nebo Street Kings. 

Na filmové výsluní ho vynesla až role cynického doktora House ve stejnojmenném seriálu. Byl několikrát nominován na cenu Emmy a oceněn například Zlatým Glóbem. Je i vášnivým hudebník na mnoho nástrojů a spisovatelem. Nedávno mu vyšel první román The Gun Seller, u nás známý jako Obchodník se smrtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám