Hlavní obsah

Seriál Andělé v Americe přichází do Česka i na Slovensko

Právo, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestidílný miniseriál Andělé v Americe, ve kterém se objevily herecké hvězdy jako Al Pacino, Meryl Streepová a Emma Thompsonová, posbíral letos jedenáct prestižních televizních cen Emmy a přidal si je k pěti Zlatým glóbům. Přesně tři měsíce poté se s ním už mohou seznámit i čeští a slovenští diváci.

Foto: Ivana Borovková

Selské slavnosti nabízí zábavu pro celou rodinu

Článek

Vychvalovanou novinku (seriál byl natočen v roce 2003) mohou od úterního večera od 21 hodin sledovat na kanále HBO, a to v dabované verzi s Aloisem Švehlíkem, Zlatou Adamovskou a Simonou Postlerovou.

Minisérie z dílny HBO vznikla podle úspěšné divadelní hry Tonyho Kushnera, který podle ní poté napsal i televizní scénář. Andělé vyprávějí o životě v New Yorku na konci osmdesátých let, kdy v Bílém domě vládl "herecký" prezident Reagan, většina společnosti se bála jakýchkoli odlišností, nechtěla vidět homosexuály a třásla se strachy z AIDS.

Kushner popsal dobu i život svých šesti postav na hranici mezi komedií a tragédií. "Je v tom láska, smrt, zodpovědnost i pokrytectví. Ale díky představivosti Tonyho Kushnera také spousta smíchu," říká představitel jedné z postav Jeffrey Wright. Někteří z herců ztělesnili dokonce více postav, například Emma Thompsonová si zahrála tři a Meryl Streepová dokonce čtyři.

Anketa

Sledujete program HBO?
Ano
29,9 %
Rád bych, ale je příliš drahý
31,3 %
Rád bych, ale technicky to nejde
20,9 %
Ne
17,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 67 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám