Hlavní obsah

Sen blues-rockerů splněn. Tedeschi Trucks Band míří do Prahy

Za necelý rok, 27. října 2022, má poprvé v historii v pražském Foru Karlín vystoupit absolutní špička světové scény, dvanáctičlenná americká formace Tedeschi Trucks Band. Má pověst nejlepší živé blues-rockové kapely současnosti.

Foto: Arts Marketing

Tedeschi Trucks Band

Článek

Kytarista Derek Trucks hrával s Erikem Claptonem či Allman Brothers, než si založil se svou ženou Susan Tedeschiovou vlastní band. Dvanáctičlenná sestava má dva bubeníky, dvě kytary, dechovou sekci a celou řadu zpěváků.

Nehrají tradiční blues, ale spíše rock s přesahem do soulu, funky a jazzu. Je to výbušná směs, která vyzařuje ohromnou energii, radost ze života a u nás nevídané instrumentální mistrovství.

Jejich koncerty vynikají i neutuchající touhou po improvizaci. Dlouhá dramatická kytarová sóla, hammondky a ostré riffy dechů připomínají to nejlepší ze šedesátých let minulého století, mimo jiné Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd a Erika Claptona s příchutí funkových Mandrill či Jamese Browna.

Za debut Grammy 

Hned za první desku Revelator dostali cenu Grammy (nejlepší bluesové album), a ocenění Blues Music Awards obdrželi už několikrát. Vydali také studiová alba Signs (2019), High & Mighty EP (2019), Let Me Get By (2016), Made Up Mind (2013) a naposledy živé dvojalbum Layla Revisited (Live At LOCKN') s hostujícím kytaristou Treyem Anastasiem. Šlo o živé provedení klasické desky kapely Derek and the Dominos.

„Půjde o největší koncertní bluesovou událost sezony a splnění snů mnoha fanoušků této hudby. Tedeschi Trucks Band jsou nejčastějším jménem, které si návštěvníci našich akcí přejí. Snažili jsme se o ně několik let, je to obrovský úspěch,” uvedli Petr Pošvic a Radim Svatoň z pořádající agentury Liver Music.

Koncert na sezení proběhne v pražském Foru Karlín, vstupenky jsou v prodeji od 29. listopadu v síti Ticketmaster.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám