Hlavní obsah

Semafor získá nový stánek a je ozdobou přehlídky 6 z 60

– PRAHA

Na čtvrtečním pracovním obědě pokročila jednání mezi Jiřím Suchým a zástupci městské části Praha 6 o tom, že Divadlo Semafor získá již za rok nový stánek. Bude působit v místě někdejší tančírny, posléze skladiště spisových materiálů Státní bezpečnosti v Dejvické ulici číslo 27.

Foto: www.turisticke-znamky.cz

Nová turistická známka zámku Napajedla.

Článek

"Oprava bude nákladná, ale legendární Semafor si k pětačtyřicetinám 45 milionů, tolik bude rekonstrukce sálu městkou část stát, zaslouží," řekl na čtvrteční tiskové konferenci radní Prahy 6 Jan Holický. Jiří Suchý doplnil, že pro případ, že Semafor začne na podzim roku 2004 v Dejvicích hrát, může oznámit i titul - Koncert s ručením omezeným. "Budou to operní árie zpívané tak nějak obyčejně, po semaforsku. S humorem, ale žádné parodie."

Suchý připravuje požár

"Nějak jsme přestali být mediálními hvězdami," povzdechl si Suchý. "Jako by noviny potřebovaly k psaní vždycky nějakou katastrofu. Po povodních nám moc pomohly, ale teď zase nic. Skoro začínám myslet na nějaký požár. A dneska mám u sebe tři krabičky sirek," dodal šéf souboru, který po loňské srpnové potopě hraje v Minoru, U hasičů, Na lávce, v Redutě a v Kolowratu.

Přiďte pobejt

Příležitost potkat se se Semaforem se naskýtá prakticky ihned. Jeho inscenacemi vrcholí inspirativní přehlídka agentury Tichý Ježek Šest z šedesátých. V neděli 1. června uvede Semafor v Minoru Suchého a Franzovu zpěvohru Pokušení sv. Antonína, v pondělí povodňovou revui To nám to pěkně začíná, o den později ve zkušebně Divadla na Vinohradech Včera večer poštou ranní.

Ve středu se v Činoherním klubu uskuteční benefiční představení na výstavbu nového stánku - Semafor na staré adrese. Právě v místě působení dnešního Činoherního klubu Semafor kdysi začínal. Účast už přislíbily mimo jiné legendy: Pilarová, Filipovská, Přenosilová, Molavcová, Patrasová, Janů, Stírská, Havlík, Petr Janda, bří. Justové, Prokop Štědrý, Franz, C Vocal... Ve čtvrtek ukončí Semafor účast na Šesti z šedesátých v Redutě vzpomínkovým večerem Začalo to Redutou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám