Hlavní obsah

Sedm japonských filmů v kině Lucerna

Právo, vlp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Magických sedm samurajů vyslal do řeže ve svém legendárním snímku klasik japonské kinematografie Akira Kurosawa. Sedm snímků se během sedmi dnů premiérově představí od pátku v pražském kině Lucerna v rámci Eigasai 2009, přehlídky soudobého japonského filmu.

Článek

Spojuje je námět: lidé v bodu zlomu. „Na který z nich pozvat? Když vypíchnu třeba šerosvitové poselství Kurosawy Kijóšiho připomínající šintoistickou očistu duše, nebo bláznivou komedii o tom, proč loňskou olympiádu nehostila Ósaka, či samurajský epos jako překvapivě jemnou a na city mířící výpověď, opomenutím ublížím zbývajícím,“ řekl Právu Kohei Tsukamoto z Japonského kulturního a informačního centra Velvyslanectví Japonska v ČR.

Festivalové projekce začínají vždy od 18.30 hod., vstupné činí 70 korun, permanentka stojí 200 korun.

A na závěr tip: v sobotu bude hostit Palác Lucerna Japonský den. Hosté si tu mohou mj. vyzkoušet kaligrafii, zhlédnout čajový obřad nebo si poslechnout bubny wadaiko.

Reklama

Související témata:

Související články

Laurent Charbonnier a Zamilovaná zvířata

Jeden z nejkrásnějších filmů, jaké lze od příštího týdne vidět v kinech, se jmenuje Zamilovaná zvířata. Režisér Laurent Charbonnier o něm hovořil s Právem....

Výběr článků

Načítám