Hlavní obsah

Sedět zakázáno. Američtí Ghost-Note předvedou future funk

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 28. října zavítají do pražského Jazz Docku Ghost-Note, americká partička, kterou založili bubeníci ze Snarky Puppy.

Foto: Ghost-Note

Ghost-Note

Článek

Jeden bubeník rozhodně nestačí. Této zásady se drží roztančení američtí Ghost-Note, kteří nacpali psychedelii do diska a jazz do funku.

Tento koncert je pouze ke stání a tanci, vzkázali pořadatelé. Kapelu vedou hráči na bicí a perkuse, Robert Searight a Nate Werth, mnohonásobní držitelé Grammy ze Snarky Puppy. Obklopili se elitními hráči, kteří pracovali s megahvězdami (Prince, Erykah Badu, Herbie Hancock, Kendrick Lamar). Společně produkují instrumentální funk tažený nekonečnou chutí improvizovat a propojovat.

Ghost-Note vznikli teprve roku 2015. Jejich dvě studiová alba vzbudila světový ohlas a pronikla na vrchol jazzového žebříčku iTunes. Na druhém z nich, Swagism, hostoval jeden z nejžádanějších světových jazzmanů, saxofonista Kamasi Washington. Kritika psala, že „zvuk kapely se na něm rozpíná všemi myslitelnými směry, včetně funku, psychedelie a disca.“

Vstupenky za 500 korun jsou k dipsizici v síti goout.net.

Reklama

Výběr článků

Načítám