Hlavní obsah

Sázavafest i v rytmu elektro swingu

Právo, (jaš)

Již čtrnáctý ročník hudebního festivalu Sázavafest začne ve čtvrtek na nádvoří zámku ve Světlé nad Sázavou. Až do noci ze soboty na neděli se na něm představí výkvět domácí hudební scény a některé zajímavé kapely ze zahraničí, jak je to na Sázavafestu obvyklé.

Foto: Právo - Jan Handrejch

Skupina Monkey Business

Článek

„Letos jsme se rozhodli vedle našich zpěváků a skupin představit zajímavé zástupce takzvané elektroswingové revoluce, která se na současné hudební scéně výrazně projevuje,“ řekl Právu ředitel Sázavafestu Pavel Kloupar.

Na festivalu se představí její dva silní zástupci – francouzský tandem Bart and Baker a skvělá švýcarská skupina Klischée.

Domácí scénu budou reprezentovat mimo jiné Lucie Bílá, Adam Mišík, Xindl X, Dan Bárta a skupiny Chinaski, Wohnout, Mňága a Žďorp, Monkey Business a Eddie Stoilow. Představí se také nadějná jména české klubové scény, kapely The Snuff, No Distance Paradise, Koblížci, Kofe-In a další.

„Festival ve čtvrtek zahájí zvířecí den, na němž vystoupí skupiny, které mají v názvu nějaké zvíře. Představí se tedy Škwor, Sto zvířat, Jelen, Medvěd 009 a Rybičky 48.

Výtěžek ze vstupného na první den bude věnován zoologické zahradě v Jihlavě,“ upozornil Kloupar.

Festival začne dnes ve 13.30 hodin, vstupenky budou v prodeji na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám