Hlavní obsah

Sam Smith. Colours of Ostrava zná první hvězdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé festivalu Colours of Ostrava oznamují jméno první hvězdy pro rok 2024. Je jí britský zpěvák Sam Smith. Při vystoupení nabídne i skladby ze své čtvrté studiové desky Gloria, jež vyšla letos v lednu a kterou skvěle uvedl singl Unholy natočený s trans hudebnicí Kim Petras. Festival se odehraje od 17. do 20. července v areálu Dolních Vítkovic.

Foto: Profimedia.cz

Sam Smith při svém letošním vystoupení v Amsterdamu

Článek

Na svém dosud posledním albu Gloria se Sam Smith posunul od nostalgických balad k taneční muzice. Vybízí také ke smíření se sebou samým, k upřímnosti a odvaze žít v souladu s vlastní podstatou, identitou a orientací. On sám se neidentifikuje jako muž a ani jako žena, nýbrž jako nebinární osoba.

„Otevřenost je hodnota, na níž si náš festival zakládá. Plně proto respektujeme identitu Sama Smithe, jejíž součástí je oslovování v množném čísle, a proto takto ke zpěvákovi přistupujeme i v naší komunikaci,“ vysvětlila filozofii umělecká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Foto: Universal Music

Sam Smith se narodil v Londýně.

Samuel Frederick Smith se stal známým v roce 2012 díky spolupráci na písni Latch dua Disclosure. O rok později přišel singl La La La, který natočil producent Naughty Boy. Na něj navázala alba In The Lonely Hour (2014), The Thrill Of It All (2017) a Love Goes (2020).

Jméno Sam Smith vyhrálo v anketě BBC Sound of 2014, která předurčuje největší hudební hvězdy roku. Kromě toho má na kontě pět Grammy i píseň Writing’s On The Wall pro bondovku Spectre (2015), která mu vynesla Oscara a Zlatý glóbus.

Letos na podzim koncertuje v Austrálii. V příštím roce ho pak čeká evropské turné, v rámci něhož vystoupí ve čtvrtek 18. července v Ostravě. „Jsem nadšená, že můžeme uvést Sama Smithe na Colours. Jejich hlas je pro mě magický a upřímnost, s jakou se otevřeli světu, je naprosto úžasná,“ dodala Holušová.

Vstupenky na Colours of Ostrava 2024 lze zakoupit již nyní, a to za příznivější cenu než v časech, kdy se bude akce blížit.

Skladatelka Hania Rani: Koho by nefascinovaly život a smrt?

Kultura

GLOSA: Rozporuplné Colours? Zkouška vztahu mezi diváky a festivalem

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Colours of Ostrava

Může se vám hodit na Zboží.cz: Gloria - Sam Smith

Reklama

Výběr článků

Načítám