Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Proč se bojíme sociálních sítí?

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 31. srpna 2023

Článek

• esej sociální a kulturní antropoložky Marie Heřmanové o sociálních sítích opírající se o nejnovější poznatky a studie; proč se sociálních sítí bojíme, když ve skutečnosti nemáme žádné empirické důkazy o tom, že by způsobovaly polarizaci společnosti či měly negativní dopad na psychiku svých uživatelů?

• romská prozaička Maria Siváková píše v závěrečném díle reportážního cyklu České bolesti o „tuhých drátech předsudků“, jaké má většinová tuzemská populace vůči Romům; proč si naše společnost, která stále řeší, kdo jí bude vydělávat na důchody, nemůže dovolit odepsat celé generace romských dětí?

Foto: Nikola Logosová

Nikola Logosová: Tuhé dráty předsudků, srpen 2023, exkluzivně pro Salon

• sloupek Saši Uhlové o dávkách, exekucích a gramotnosti nejen finanční; v čem je problematická chystaná reforma sociálních dávek z pera ministerstva práce a sociálních věcí a jak je možné, že za průšvih s exekučním byznysem – za to, že u nás bylo možné zadlužit se i jako kojenec – dodnes nikdo nenese zodpovědnost?

• recenzi spisovatelky Zuzany Kultánové na inscenaci O Pavlovi, divadelní adaptaci stejnojmenné knihy Dani Horákové pojednávající o jejím komplikovaném soužití s filmařem Pavlem Juráčkem; v čem inscenace Divadla Na zábradlí selhává a proč se do ní tvůrcům nepodařilo dostat existencialismus knižní předlohy?

• krátkou glosu Jakuba Šofara o souborném vydání básnických sbírek Josefa Kocourka I smutek byl jen sen

Výběr článků

Načítám