Hlavní obsah

Štefan Švec: Svět se prý hroutí

Právo, Štefan Švec, SALON

„Neexistuje již nic, co by dokázalo zabránit kolapsu americké měny i ekonomiky – svět bude vržen do bídy,“ psal 3. prosince 2004 server Osud.cz. Roku 2008 zveřejnil video, podle kterého je zhroucení dolaru na dohled.

Foto: Milan Malíček, Právo

Štefan Švec

Článek

Web Zvědavec.org předpovídal kolaps hospodářství USA v letech 2006, 2009, 2010, 2011, 2012 (dvakrát) a 2013. Na rok 2010 konkrétně sliboval čtyřicetiprocentní znehodnocení všech akcií, stanné právo ve Spojených státech, paniku, chaos a implozi světových trhů. Podle stránek Chelemendik.sk měli lidé z EU v roce 2012 přijít o veškeré úspory. Server AC24 předpověděl úplné zhroucení americké ekonomiky na rok 2013.

„Poprava bezcenného dolaru přichází z Východu,“ optimisticky předvídal web pozitivnisvet.cz v srpnu 2014. Podle czechfreepress.cz a investicniweb.cz se Rusko v témže roce připravovalo na kolaps eura i dolaru a na totéž se chystala i americká armáda. Svobodnenoviny.eu doporučovaly nákup fyzického zlata. Ceskenarodnilisty.cz měly za to, že v roce 2014 přijde Den zúčtování, zhroucení USA, NATO i EU.

Gloria.tv zabodovala před necelými dvěma lety, kdy připomněla, že „mnich Jona Ignatěnko prorokoval krveprolití a bezcennost dolarů“. Konec americké ekonomiky přivolával vloni i Neviditelný pes, Pravý prostor a web Reformy.cz. O pádu dolaru a kolapsu západních ekonomik mluvil letos v březnu bývalý poradce Václava Klause Tomáš Haas na Parlamentních listech. Server nwoo.org doplnil, že tu kulišárnu plánuje Bilderberg.

Jednou to konečně vyjít musí.

Naštěstí v tom západní svět není sám. Rusko se má co nevidět zhroutit podle deníku E15, Svobodného fóra, iDnes, Svobodného monitoru, České televize, TV Nova a Týdeníku Echo. Server Patria.cz v roce 2014 vydedukoval, že Putinovo carství zkolabuje do šesti měsíců. Stránky Sme.sk pád Ruska předvídaly v roce 2008. Taky Čína je na tom bledě. Audiklub.cz ji poslal do chaosu už roku 2009. AC24 o dva roky později. Britské listy a Česká televize v roce 2012. E15 v roce 2013 a server Kurzy.cz letos.

Na rok 2010 předvídal web Gnosis9.net rychlý pád celé civilizace. Léta Páně 2014 měla podle webu dolezite.sk svět pohltit globální ekonomická katastrofa a nepokoje. Podle slepé báby Vangy z Bulharska byla roku 2010 třetí světová válka, od roku 2014 všichni trpíme následky chemických zbraní a letos je Evropa liduprázdná.

Řeknu vám, že si vlastně připadám docela v bezpečí.

Reklama

Související témata:

Související články

Štefan Švec: Jako Křižník Potěmkin

Je dnes jen málo snazších způsobů, jak se zalíbit hloupější části publika, než nadávat na feminismus. I přesto je to občas třeba.

Štefan Švec: We Are the Žampións

Pamatujete kolovou? Nemyslím zmrzlinu, myslím sport. Bratři Pospíšilové v něm byli mistři světa asi třicetkrát, takže to museli vyhrávat už jako batolata....

Štefan Švec: Kdo je pražská kavárna

Jsem spíš čajový typ. A mám rád laskonky. S přáteli v pražské cukrárně ale často debatujeme o tom, kdo to vlastně je pražská kavárna. Všude se o ní mluví....

Výběr článků

Načítám